Värnamo Nyheter

Annons

Boksamtal pågår – även på landet

Boksamtal pågår – även på landet

Kultur på landsbygden beskrivs ofta som något avvikande. Men det viktiga är vad som sägs – inte var det sägs, skriver kulturredaktör Emilia Söelund.

Hej!

För att få tillgång till vårt Premiuminnehåll klicka på erbjudandet nedan eller logga in med befintliga uppgifter.

Annons

Pantbedragare avslöjades av butikspersonal – greps av polisen

En misstänkt pantbedragare har gripits i Vaggeryd.Personal i en matbutik slog larm till polisen på torsdagsmorgonen efter att mannen flera dagar i rad besökt affären.

Viktig pusselbit på plats hos Gnosjö IF – har skrivit nytt tvåårskontrakt

Gnosjö IF fortsätter att bygga sitt lag inför den kommande division 3–säsongen. En av lagets främsta spelare under 2019 har förlängt sitt kontrakt med ytterligare två år.

Kommunalrådet: ”Nu måste vi visa att det händer något här”

Gert Jonsson (M) var en av flera kommunala företrädare som åkte till Bondstorp för att föra dialog med ortsborna. Han är imponerad över uppslutningen, men inser samtidigt att det finns eftersatta områden där man måste visa att det händer någonting.

Många kom för att tycka till om utvecklingen i Bondstorp

Ett 100-tal invånare kom och gick under den andra av totalt åtta dialogkvällar som planeras av kommunen. Platsen var Missionskyrkan och orten ”delområde Bondstorp”.

Applåder från pensionärerna när kommunala pensionärsrådet kommer tillbaka

Sedan det kommunala pensionärsrådet las ned i Gislaved har pensionärsorganisationerna kämpat för att det ska komma tillbaka. Nu har de fått sin vilja igenom och till nästa år är tanken att rådet tas upp igen.

Stort bakslag för svenska höghastighetståg

Regeringen bör stoppa alla beslut i frågan om en eventuell höghastighetsjärnväg. Enligt Riksrevisionen har planeringen av denna dyra järnväg lidit av stora brister – redan från början.

Polisen varnar för problem i trafiken efter lastbilsolycka på 27:an

En lastbilsolycka inträffade tidigt på torsdagsmorgonen på riksväg 27 utanför Värnamo, i riktning mot Kärda.
Ingen person skadades men polisen varnar för att det kan bli problem i trafiken då en tungbärgare har kontaktats. En anmälan om vårdslöshet i trafik har upprättats.

SD vill göra mångkulturellt bokslut

Sverigedemokraterna i Gislaved vill ta bort kommunens avdelning för hållbarhet och tillföra socialnämnden tio miljoner kronor för att rädda nedläggningshotade äldreboenden. I sitt budgetförslag vill man även upprätta ett mångkulturellt bokslut som ska ge svar på invandrings- och integrationspolitikens konsekvenser för kommunen.
Artikel 2 av 9
Pantbedragare avslöjades av butikspersonal – greps av polisen
Tillbaka till startsidan