Mittfältaren, som fyller 24 år om ungefär en månad och nyligen var med och spelade upp Helsingborg i allsvenskan, säger så här till Hammarbys webbplats:

"Det här har varit på tapeten länge, och efter besök i klubben och mycket tankar och samtal med folk i min omgivning har jag kommit fram till att Hammarby är det bästa valet i min fortsatta karriär. Det känns fantastiskt skönt att det är klart nu".

Relaterat: Gislavedssonen sänkte IFK

Han spelade fram till 13 mål (bara Diego Montiel i Örgyte gjorde fler i superettan i år) i Helsingborgströjan under 2018. Dessutom blev det sex egna mål. Ett, på frispark, kom hemma mot IFK Värnamo.

Efter säsongen tog kontraktet med HIF slut och nu väntar alltså ett annat HIF: Hammarby IF, som kom fyra i allsvenskan i år.

Relaterat: Gislavedskillen efter succén: ”Jag vet inte vad jag vill”

"Vi är väldigt glada att få Darijan till oss. Han är en central mittfältare med en stor bollbegåvning som i år visat vilka kvaliteter han besitter. Det är en poängspelare som passar väl in i den fotboll vi spelar, och vi är övertygade om att han kommer att utvecklas ytterligare hos oss. Han har även en mycket fin högerfot som vi kommer ha stor nytta av vid fasta situationer, liksom i passningsspelet", säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson till klubbens hemsida.

Darijan Bojanic spelade i Gislaved till han flyttade till Öster 2010. Efter det har han förutom fyra år i Helsingborg även representerat IFK Göteborg och Östersund (lån i fjol).

Annons

Kontraktet med Hammarby är på 3,5 år.