GIBK mötte under fredagen Nässjö i den avslutande omgången i tvåan och föll med 5–6 efter förlängning. En pinne gjorde att Gnosjö tog sig förbi Månsarp i tabellen och slutade näst sist.

Men är säsongen över eller blir det mer spel för "knektarna"? Det beror på hur det slutar för de tre småländska division 1-lagen som fortfarande inte har säkrat nytt kontrakt. Sista omgången spelas i helgen.

I den södra ettan är både Hovshaga och Kalmarsund Ungdom just ovanför nedflyttningsstrecket. Lagen möts under lördagen och att båda två ramlar ner i division 2 är högst otänkbart, men det skulle kunna bli ett av dem.

Hovshaga och Kalmarsund har 23 poäng var och är två poäng före Skurup och Stanstad. Smålandslagen har dessutom klart bättre målskillnad än duon närmast bakom.

Två andra småländska lag spelar i "Stockholmsettan". Ett av dem, Jönköping Ungdom, hade för en månad sedan nio poäng ner till nedflyttningsstrecket.

Nu är det bara två och dessutom har Jönköping under söndagen match mot Linköping – som är två poäng bakom. Emellan dem finns Telge på samma poäng. Två av de här tre lagen spelar i ettan nästa säsong medan ett åker ur.

Efter helgens resultat i division 1 finns följande scenarion:

√ Skulle inte något av de tre lagen (Hovshaga, Kalmarsund och Jönköping) åka ner i division 2 kvalar Gnosjö och Månsarp mot var sitt division 3-lag för att hålla sig kvar i tvåan. De matcherna spelas 22 och 24 mars.

Annons

√ Skulle däremot ett av "Smålandslagen" i ettan åka ur blir det kval mellan Gnosjö och Månsarp. De matcherna spelas 22 och 24 mars.

√ Skulle två av dem åka ur division 1 flyttas Gnosjö och Månsarp ner direkt till trean.

FAKTA: Division 2

Nässjö-Gnosjö IBK

6–5 (2–2, 2–2, 1–1, 1–0)

Mål, GIBK: 1–1 Eric Karlsso..

FAKTA: Division 2

Nässjö-Gnosjö IBK

6–5 (2–2, 2–2, 1–1, 1–0)

Mål, GIBK: 1–1 Eric Karlsson, 2–2 Oliver Landberg, 2–3 Eric Karlsson, 4–4 Gustaf Kvarnvik, 5–5 Johan Niemi.

Publik: 137.

Relaterat: Gnosjö blickar upp mot division 1: "Vi följer det stenhårt"