Två trafikolyckor inträffade på två olika platser längs väg 27 på söndagskvällen. Larmet om den ena olyckan kom klockan 19 efter att en bil hade kört in i ett mitträcke vid Lagan i västergående riktning på väg 27. Enligt polisen har ingen person förts till sjukhus. Det rådde begränsad framkomlighet på platsen under räddningsarbetet, som pågick mellan trafikplats Nöbbele och trafikplats Mossle.

– Vi har fått samla upp vrakdelar och bilen kommer att bärgas från platsen. säger Jon Aldenklev, insatsledare på räddningstjänsten i Värnamo.

På väg till olyckan upptäckte räddningstjänsten ytterligare en olycka, denna gång i vid Lannakrysset i Bredaryd där väg 152 möter väg 27.

– Bilen hade kommit från Anderstorpshållet och skulle köra av vid Lannakrysset men kommit för fort och kört rakt genom avfarten, säger Jon Aldenklev.

Föraren, en man i 75-årsåldern, fördes med ambulans till sjukhus men hans skador är ännu okända.

Annons

– Det finns inget som tyder på att det är några allvarliga personskador, säger Peter Ström, vakthavande befäl på polisregion Öst.

Bilen fick bärgas från platsen.

Det hala väglaget tros vara en bidragande orsak till båda olyckorna.

– Det är halt på vägarna just nu när det har snöat kraftigt. Man får anpassa hastigheten, säger Jon Aldenklev.

Enligt uppgifter på platsen ska det ha varit långa köer på väg 27 i samband med olyckorna. Enligt polisen kan det bero på att bärgningsbilar har haft svårt att komma fram till olycksplatserna och kunnat påbörja bärgningen.

– Då kan det ta lite tid innan köerna släpper, säger Peter Ström på polisen.

Bil i diket på E4

Tidigare under kvällen, strax efter klockan 18, inträffade en annan olycka i området. Denna gång hade en bil kört av vägen på E4 söder om Krängsberg utanför Vaggeryd i norrgående körfält.

Personerna som färdades i bilen kunde själva ta sig ut ur bilen, som kommer att bärgas från platsen.

– Det är blåsigt, lite snömoddigt och halt på platsen, säger Rickard Lindqvist, inre befäl på räddningstjänsten.

Under räddningsarbetet var det begränsad framkomlighet förbi olycksplatsen.