På onsdagen blev det klart att Simon Thern, 25, återvänder till sin holländska klubb Heerenveen efter säsongen.

Låneavtalet med AIK kommer inte att förlängas.

– Tanken har alltid varit att återvända till Heerenveen och den förblir så. Har 1,5 år kvar där så det är det som gäller nu, skrev Värnamograbben i ett sms till VN-Sporten då.

Simon Thern lånades in av AIK inför säsongen och presenterades som en stjärnvärvning och en viktig kugge i AIK-tränaren Rikard Norlings lagmaskin.

Annons

Men allteftersom säsongen har löpt på har det blivit mindre och mindre speltid för Thern.

Inte bara mörker

I en intervju med Dagens Nyheter talar nu Simon Thern ut om livet på AIK-bänken.

– Det är klart att jag önskat att få spela mer, säger Thern till DN.

Han fortsätter:

– Nu när det har blivit som det har blivit så är jag ju besviken. Men det går inte att tjura för mycket, Rikard får ta ut det lag han vill. Sedan kan jag tycka att det är fel men det hjälper ju inte, det gäller bara att jobba på och borra ned huvudet och köra. Jag har inte varit nöjd med det, men nu är det Rikard som bestämmer, säger Simon Thern.

Men tiden i AIK har inte bara varit ett rent mörker för Värnamograbben. Det har funnits ljusa delar också.

– Det finns ju trots allt bara en derbykung i AIK i år och det var jag som gjorde målet som sänkte Djurgården, det är något man kan bära med sig i framtiden. Självklart tar jag med mig att jag fått många vänner för livet. Du får en passion för det lag du spelar för. Oavsett vilket lag jag spelar i så har jag alltid gett min själ och gjort allt för att göra så bra ifrån mig och göra laget bättre. Det tycker jag att jag visat i AIK också, trots att jag är här på lån så har jag alltid satt laget först.