Enligt Michael Andersson, styrelseordförande i Bernts konditori AB är köpet ett steg i att expandera och effektivisera verksamheten.

– Vi är jätteglada för det här. Vi har två väldigt moderna produktionsanläggningar och mycket duktig folk. Vi hoppas att vi kan stärka oss, säger han.

Från tre till elva

I bolaget ingår Bernts i Gnosjö och Anderstorp samt Göstas i Smålandsstenar. Förvärvet av Stigs innebär att blir bra mycket större eftersom bolaget har totalt åtta verksamheter, fyra i Värnamo och fyra i Jönköping.

Annons

– Vi blir den största privatdrivna konditorikoncernen i Sverige, säger Michael Andersson.

Nu får ni ju mindre konkurrens också, hur ser du på det?

– Vi har fortfarande konkurrenter. Det finns en uppsjö med andra kollegor. Det ska inte vara ett problem, det verkar som om det finns ett tillräckligt utbud för folk att välja på.

Han hänvisar till att det bland annat finns Espresso house och Café 18 i Värnamo.

– Jönköping kan jag inte men där finns ju mycket annat också, säger han.

Inga personalförändringar

Han vill inte kommentera vad köpeskillingen landade på. I nuläget har man inga planer på att göra några förändringar i personalstyrkan och man kommer fortsätta ha produktion i både Gnosjö och Värnamo.

– Vi hoppas att vi ska bli större så att vi kan anställa fler istället.

Så sent som i juli förra året bytte Stigs ägare när Åke Danås meddelade att han lämnar företaget. I februari i år meddelande Bernts att man lägger ner konditoriet i Gislaved.

Läs mer: Stigs firar 70 år och satsar vidare

Läs mer: Kaffekungen: Växa är det enda sättet

Mat