Trots ihållande regn var det många barn som sprang "Barnens hinderbana" när den hade turnéstopp i Gislaved. Efter att ha tagit sig igenom de regnblöta hindren och sprungit en bana på gräsplanen var det dags att ta sig förbi de vältränade tv-profilerna, kända från TV4:s tv-program "Gladiatorerna".

– Det var en härlig upplevelse att brottas med dem. Jag älskar det programmet, säger Maher Said, som var en av dem som antog utmaningen.

Han beskriver hinderbanan som både rolig och jobbig.

– Det var faktiskt ganska roligt, men jobbigt att springa, och det var blött.

Autografskrivning

Annons

Tv-kändisarna som utmanade barnen i Gislaved var Roddy Benjaminson, känd som "Hero", Peter "Pansar" Bláha, Jenny "Kitsune" Adolfsson och Cecilia "Amazon" Benjaminson. Den sistnämnda är Ebba Björks favorit och hon passade på att fotograferas tillsammans med henne efteråt.

– Det var roligt, säger Ebba om hinderbanan, som hon inte tyckte var särskilt svår.

"Det roligaste jag har gjort"

Efter att alla hade fått autografer pustar Roddy "Hero" Benjaminson ut i ett av omklädningsrummen.

– Det är det roligaste jag har gjort i livet och det jobbigaste. Man får inte slappna av, för banen förväntar sig att göra ett gatlopp. Ungarnas energi smittar av sig, summerar han turnen med "Barnens hinderbana".

För Jenny "Kitsune" Adolfsson är gräsplanen vid sporthallen välkänd mark. Hon är från Hyltebruk och har gått gymnasiet på Gärdesskolan och tyckte att det var roligt att vara tillbaka.

– Det var bra stämning, trots att det var lite dåligt väder. Barnen är ju jätteglada, så de smärtor man har försvinner ju.