Som de allra flesta sportintresserade vet drar fotbolls-VM i Ryssland igång i slutet av veckan. Vad folk kanske inte vet om är att ett annat världsmästerskap går av stapeln till helgen. Lördag och söndag spelas nämligen VM i bangolf i Tjeckien och Sverige skickar en trupp på åtta spelare som ska slåss för den blågula fanan. Sju av dessa är herrar men en är dam och hon kommer från Gislaved.

Det är nämligen Gislaveds stolthet Annelie Lundell som är enda kvinna att bli uttagen i den svenska truppen. Lundell har sedan tidigare flera SM- och EM-medaljer, varav flera guld, och nu ska hon slåss för en medalj även på hennes andra VM.

– Det är jättehäftigt! Normalt sett så är EM det största jag kan spela i min åldersklass så att jag blev uttagen till VM känns jättehäftigt. Jag spelade ett VM när det var i Sverige för många år sedan så det här bli ju mitt andra världsmästerskap, säger Annelie när tidningen når henne.

Det kommer dock bli tufft då underlaget på VM i Tjeckien är så kallat MOS, Minigolf Open Standard, vilket är en typ av konstgräs och är det underlag och typ av bana som vi i Sverige ibland kallar för äventyrsgolfbana. Det är också det underlag som Annelie har minst erfarenhet av att spela på. Målet är ändå att vara med i toppen.

– Jag har ju inte spelat så mycket på det underlaget så jag vet inte riktigt hur det kommer att gå. Det är klart att jag vill slåss om medaljerna men det kanske är att satsa för högt. Jag har heller ingen aning om hur bra de andra är eftersom att det är spelare jag inte möter normalt. Skulle jag sluta topp fem så är jag i alla fall nöjd. Det är en jättehäftig utmaning och jag ska kämpa så mycket det går så får vi se vad det leder till.

Annons

Hur gick det till när du fick beskedet? Var det överraskande eller kände du det på dig?

– Det var väldigt oväntat. Förbundskaptenen ringde mig när jag tränade för en annan tävling och jag blev jätteförvånad. Han sa att det var bra om jag kunde svara snabbt men jag behövde inte ens betänketid utan sa direkt att det är klart att jag ska med!