I onsdags kunde man prova på hinderbanan minitoughest och sommarskejt i Smålandsstenar och det var bara början på det välfyllda programmet. En arbetsgrupp under ledning av Louise Moberg och med representanter från flera olika förvaltningar håller i aktiviteterna, tillsammans med lokala föreningar. Förra året fick man kort tid på sig att förbereda och hann inte nå ut med information i tid. Men i år har man gått ut till alla skolor i kommunen.

– Alla elever har fått ett program, så det tror vi har varit superbra. Vi har nog märkt att folk känner igen oss, de vet vad Sommarliv är säger Louise Moberg.

Annons

Med på informationsturnén har också sommarlivsmaskoten Love varit, vilket gjort succé.

– Det var väldigt uppskattat, det var nästan så att Love inte kom därifrån, säger Louise.

Nästa vecka arrangeras bland annat filmskola, musikläger och medborgardialog för barn där man får utforma sin framtidsstad i bild eller legoform. Förutom allt som var planerat innan tillkommer det också nya programpunkter. Till exempel kompletteras sommarens stora gratiskonserter med zumba och jazziga förbandet En kvartett senare, som spelar på de tre sista konserterna. Och intresset för aktiviteterna är stort, menar Louise.

– Vi har redan fyllt anmälningarna på en del aktiviteter helt. Folk är på g, de är verkligen på hugget.

LÄS MER: Laddar för Sommarliv 2.0