Det amerikanska turnélaget fyllt med kontraktslösa spelare, Bridges FC, besegrade IFK Värnamo i lördagens träningsmatch med 1–0.

En som tog tillfället i akt att visa upp sig var den japanske, offensive spelaren Masanobu Egawa, som imponerade stort på IFK-basen.

– Vi visste ingenting alls om honom innan han kom hit, förutom att de från Bridges FC hade sagt att de hade två-tre spelare som var lite bättre än de andra och en som då var klart vassast, säger Christian Järdler.

– Jag ville inte veta vem för jag ville skapa en egen bild. Men "Masa" var överlägset bäst.

Annons

Efter matchen frågade IFK Värnamo om Egawa var sugen på att provspela, och det var han.

Masanobu Egawa gjorde sin första träning med IFK på måndagen och ska även träna med laget på tisdag och onsdag.

– Han är spännande för att han har många egenskaper som inte är så vanliga här. Han är väldigt rapp, väldigt snabb i sina fötter, kvick på små ytor och är stabil i sin kropp trots att han är ganska kort, säger Christian Järdler.

Kan bli aktuellt redan nu

Var hade du tänkt spela honom i så fall?

– Det har jag väl inte tänkt på riktigt så ännu, men det är en offensiv spelare. Så antingen som forward eller på kanten.

Masanobu Egawa har tidigare spelat för FK Sutjeska Niksic i Montenegros högstaliga och åker nu runt med turnélaget Bridges FC för att försöka hitta en ny klubb i Europa.

Kan det bli aktuellt att värva honom redan efter onsdag?

– Aktuellt kan det absolut bli, men sen får vi se. Det här tyckte jag såg helt okej ut, men vi har tisdag och onsdag också på oss och sen får vi samla intrycken efter det och se hur vi går vidare, säger Christian Järdler.