Relaterat: Konflikten på Spira: Rapporten kan ha varit ett beställningsjobb – sågas som ett lågvattenmärke
Relaterat: Regionen: Musikern kommer inte tillbaka även om vi förlorar i domstol
Relaterat: Spirakonflikten: Per-Ola Nilsson anställer konsult bakom kritiserad rapport
Relaterat: Inga disciplinära åtgärder efter kränkningar på Spira
Relaterat: Hård kritik mot konsulternas Spira-rapport – toppchef tas bort
Relaterat: Så mår Spira efter jättekrisen – konsulterna har tagit fram nio punkter för att de ska bli sams

Efter ett möte den 3 oktober 2018 konfronterade den sparkade musikern verksamhetschef Per-Ola Nilsson och frågade varför Symf inte fick vara med på samverkansmöten.

Sedan går historierna isär. Enligt Region Jönköpings län stötte musikern Per-Ola Nilsson på axlarna och var hotfull. Symf beskriver det som ett kort och hövligt samtal.

Kort därefter beslutade Region Jönköpings län att avskeda musikern. Och sedan dess har relationen mellan fackförbundet och arbetsgivaren blivit allt mer ansträngd.

Fackförbundet Sveriges yrkesmusikerförbund (Symf) lämnade i december 2018 in en stämningsansökan mot Region Jönköpings län till Arbetsdomstolen. Där yrkade Symf på att avskedandet av musikern helt saknar grund och därför skulle ogiltigförklaras.

Joakim Silva, HR-direktör på Region Jönköpings län har tidigare sagt att musikern inte skulle få tillbaka jobbet även om de förlorade i arbetsdomstolen. Istället skulle de följa paragraf 39 i LAS och betala 32 månadslöner i skadestånd.

Tvisten skulle ha prövats i Arbetsdomstolen den 15–17 oktober, men i fredags gjorde parterna en överenskommelse, meddelar Symf i ett pressmeddelande och Region Jönköpings län i var sitt pressmeddelande.

Annons

Enligt överenskommelsen så upphör musikerns anställning mot att Region Jönköpings län betalar 975 000 kronor. Regionen ska också stå för en del av Symfs kostnader i processen.

Symf och regionen har också kommit överens om en plan ”för att lämna tidigare polariserade läge och få till stånd en fungerande samverkan”, står det i pressmeddelandet.

– Sammantaget betyder överenskommelsen att vi har goda förutsättningar att arbeta med arbetsmiljön och att vi får en bra grund för ett konstruktivt samarbete fortsättningsvis, vilket är mycket positivt, säger Joakim Silva, HR-direktör Region Jönköpings län, i pressmeddelandet.

– Med gemensamma krafter vill vi åstadkomma ett gott samverkansklimat som ska få Smålands Musik och Teaters verksamhet att präglas av hög kvalitet och motiverade medarbetare, säger Gunnar Jönsson, Symfs förbundsordförande.