Under årets säsong har Petar Petrovic övertygat i IFK-tröjan, och vann hela superettans assistliga. Nu går hans kontrakt ut och han kommer inte att spela i IFK-tröjan kommande säsong. Istället tar han klivet upp i Allsvenskan tillsammans med Brommapojkarna.

– Det känns fantastiskt. Hela året har det varit mitt mål att spela bra och ta mig till Allsvenskan, säger Petrovic själv om chansen att ta steget upp när VN-sporten får tag på honom på måndagskvällen.

Petar Petrovic säger också att han var imponerad över Brommapojkarnas i år och hur de spelar fotboll. En fotboll han tror ska passa honom. Det var därför han valde just BP framför ett gäng andra lag från både Norge och Sverige.

Annons

– Jag hade flera klubbar, både i Norge och här i Sverige, som var intresserade men när Majstorovic tog kontakt kände jag att det var det rätta steget för mig. BP spelar en fin fotboll och en fotboll som ligger i linje med hur jag vill spela fotboll så det kändes helt rätt.

Sportchefen och förre landslagsmannen Daniel Majstorovic är mycket glad över sitt senaste nyförvärv.

– Petar är en jättetalang som har fått en fantastisk utveckling under den senaste tiden. Han har visat att han är framträdande i sin position i superettan och har de egenskaper vi söker i de offensiva positionerna.

För IFK Värnamo är det inte lika uppåt efter att ha förlorat en av sina bästa spelare under föregående säsong.

– Det är naturligtvis tråkigt att tappa en så pass bra fotbollsspelare men vi gläds samtidigt åt att vi har hjälpt till att fostra en spelare som tar klivet upp till Allsvenskan. Sen är det klart att vi behöver bredda truppen lite nu när Petar försvinner, säger klubbens ordförande Kaj Larsson som också sitter i klubbens sportgrupp.

För Petar Petrovic är det blandade känslor som han lämnar Värnamo.

– Jag har IFK att tacka för mycket. Det är en bra förening och jag har bara gott att säga om den. Sen måste jag tacka Christian Järdler för att han har gett mig chansen att spela den fotboll jag kan spela.