Kampsporter utan inslag av våld har alltid tilltalat Dennis Söderström, regerande svensk mästare i armbrytning i tre klasser. I sitt nystartade företag kommer han att tillverka armbrytningsbord och andra träningsredskap.

Sitt första bord tillverkade Dennis egentligen redan för fem år sedan, när han började tävla i armbrytning.

– Det är det fulaste bordet jag har gjort, säger han och skrattar.

Redan smygstartat

Sedan dess har han utvecklat sin idé, fått fram en riktig prototyp och tillsammans med sin kompanjon Kalle Carlsson har de redan hunnit tillverka och sälja några bord. Dennis monterar och klär in borden, Kalle svetsar ihop dem.

Annons

– Innan vi startade fanns det bara en tillverkare av armbrytningsbord i Sverige, så borden som finns ute på marknaden är relativt dyra.

Köparna är främst armbrytarklubbar, men även företag och privatpersoner har visat sig intresserade.

– Vi vill få ner priset till drygt en tredjedel av de som finns att köpa i dag. Vanliga Svenssons ska ha råd med ett bord.

Gott om idéer

Dennis Söderström arbetar som undersköterska i Växjö, men har lång erfarenhet som personlig tränare och har jobbat på gym i 20 år. Under åren har han samlat på sig många idéer på träningsredskap och hemma i köket i Rydaholm visar han upp en hel hög med skisser och ritningar på alla möjliga olika ställningar och maskiner. Bland dem finns en på ett armbrytarbord för individuell träning.

Förutom armbrytning har han planer på att tillverka träningsredskap till mas-brottning, en sport med rötter i Sibirien där de två tävlande sittandes mitt emot varandra med fötterna mot en planka ska dra en pinne ur händerna på sin motståndare.

– Om det finns någon kapitalstark investerare där ute så är det bara att höra av sig, säger han och ler.