Som Värnamo Nyheter tidigare berättat så rånade en maskerad man apoteket på Vråens vårdcentral på torsdagseftermiddagen. Polisen är intresserad av iakttagelser från vittnen som kan ha sett något före eller efter händelsen.

Kriminaltekniker från Jönköping var på fredagsförmiddagen på plats för att göra en platsundersökning och säkra eventuella spår.

— Vi vet ju inte riktigt hur det ser ut än, men främst är det dna-spår och fingeravtryck vi kommer att söka efter, säger kriminaltekniker Andreas Kristensson.

Stängt på fredag

Under fredagen håller apoteket stängt och öppnar först på måndag igen.

Annons

— Vi har tydliga rutiner där vi ser till att personalen får det stöd de behöver, när en händelse som den här inträffar, allt för att det under omständigheterna ska bli så bra som möjligt efteråt, berättar Emelie Ericson, pressansvarig på Ica-gruppen där Apotek Hjärtat ingår.

Hon konstaterar att man gör även uppföljningar för att säkerställa att alla berörda mår bra.

VN träffar Lars-Olof Fransson från Rydaholm som är på tillfälligt besök på vårdcentralen.

Kommer undan

— Jag tycker det är märkligt att de nästan alltid kommer undan, trots att det är mitt på dagen är det ofta så att ingen sett något, menar han.

Flera besökare konstaterar att det är oerhört tråkigt att människor är så desperata att de rusar in och rånar personal.

Leif Andersson från Åminne har precis varit hos sjukgymnasten:

— Ibland kan man fundera på det här med den personliga integriteten. Kanske måste man ha hårdare övervakning med exempelvis kameror, annars är risken att det här är priset vi får betala, menar han.