Läs mer: Skottlossning i Värnamo: Kriminella kan ligga bakom "drive by-skjutning"

Det var någon gång mellan 16.00 och 16. 20 i fredags som ytterligare en skottlossning ägde rum i Värnamo, enligt polisen.

Den här gången var det en man i 25-årsåldern som blev beskjuten på en gångväg på Smultronvägen på Rörstorp. Detta enligt en anmälan som kommit in till polisen.

– Den här mannen står på Smultronvägen och plötsligt avlossas det skott med ett skjutvapen mot honom, men han blir inte träffad, säger Pia Paldanius, förundersökningsledare på polisen i Värnamo.

Annons

Han hinner se att det är en man som skjuter, enligt polisen. Det finns ett 50-tal vittnen till händelsen och polisen håller nu förhör med vittnena.

– Vi har också varit i området och gjort dörrknackningar och vi har haft tekniker på plats. Nu väntar vi på resultatet av brottsplatsundersökningen, förklarar Pia Paldanius.

Har den här skjutningen någon koppling till de tidigare skjutningarna det senaste halvåret i Värnamo?

– Det kan jag inte svara på än, det är oklart, säger Pia Paldanius. Jag har inga uppgifter om att vi har några spår efter den misstänkte gärningsmännen och jag vet inte heller om den man som blev beskjuten är känd sedan tidigare hos oss, fortsätter hon.

Finns det vittnen som har sett själva skjutningen på Smultronvägen?

– Jag kan inte svara på det. Vi förhör ju ett 50-tal personer, det är jättemånga. Men jag vet att det finns vittnen som har hört skottlossningen, säger Pia Paldanius.

Hur mår mannen som blev beskjuten?

– Han är rädd, svarar Pia Paldanius.

Nu har det varit fyra skjutningar i Värnamo sedan sommaren 2017. Hur ser du på det?

— Det är skrämmande att folk skjuter på varandra i Värnamo, det är inte alls bra, säger Pia Paldanius.

Fanns det risk att någon annan kunde bli träffad vid skjutningen?

– Ja, det är klart, det här är mitt i ett bostadsområde och då är det alltid en risk för det om det skjuts.

Enligt vittnen på Smultronvägen som tidningen har pratat med letade polisen med hund och metalldetektorer inne på området i fredags. Polisen ska ha varit beväpnade med automatvapen. Stämmer det?

– Det kan jag inte svara på, jag vet inte, säger Pia Paldanius.

Det finns även uppgifter om att polisen sökte igenom området redan under natten till fredagen. Varför?

– Det känner jag inte till, svarar Pia Paldanius.

Tidningen har dessutom uppgifter om att polisen sökte igenom området vid förskolan Renfanan på Blåbärsvägen intill Smultronvägen med hund vid 23-tiden på fredagskvällen. Stämmer det?

– Jag kan inte svara på det heller, säger Pia Paldanius.