Annika bor i Ulricehamn och arbetade fram till mitten av januari som kommunchef i Tranemo. Där slutade hon med omedelbar verkan för att ta en tillfällig tjänst som socialchef i Gnosjö.

Läs mer: Sparkad kommunchef går in som socialchef (VN)

— Det skedde ett politiskt maktskifte i Tranemo under hösten, med förändrade allianser. Det slutade med att vi nådde en överenskommelse i januari, berättar hon.

Tillsättningen, som blev klar vid ett extrainsatt kommunstyrelsemöte på torsdagsförmiddagen, innebär att Vaggeryds kommun fortsätter att rekrytera sina topptjänstemän från Ulricehamn. Som bekant har även den nuvarande kommundirektören, Bengt-Olof Magnusson, sina rötter i samma kommun.

Annons

På Vaggeryds kommuns hemsida berättas att Annika Hedvall har 25 års erfarenhet av att leda kommunal verksamhet och att hon även har arbetat som enhetschef på Ulricehamns kommun. Den tillträdande kommundirektören är gift, och har två söner på 18 och 21 år.

Hur ser du på Vaggeryds kommun?

— Jag har haft tillfälle att se en hel del under den här rekryteringsprocessen och har fått ett gott intryck. Nu ser jag fram emot att få arbeta i en spännande och expansiv kommun.

Hur mycket går det att påverka som kommundirektör?

— Man har ett tungt ansvar som kulturskapare och att driva förbättringar. Samtidigt är det ju politikerna som styr.

Hon berättar att hon gillar Vaggeryds kommunstorlek, där det går att hitta en tilltalande värme och ett engagemang, med invånare som är stolta över sin kommun.

— Vi är väldigt glada över att ha kunnat rekrytera Annika Hedvall, hon var en av flera bra sökande till tjänsten. Vi tror att Annika kommer att passa in bra i vår kommun och vi ser fram emot ett gott samarbete, säger kommunalrådet Gert Jonsson (M).

Bengt-Olof Magnusson kommer att sluta vid halvårsskiftet 2017 för att gå i pension. Han har varit kommundirektör i Vaggeryds kommun sedan 1992. Dessförinnan hade Bengt-Olof dessutom jobbat fyra år som ekonomichef i kommunen.