Anicura är ett ledande europeiskt företag som erbjuder djursjukvård för sällskapsdjur. Företaget grundades 2011 och har sedan dess vuxit med cirka 200 djursjukhus och djurkliniker i sju länder i Europa. En av alla djurkliniker ligger i Värnamo. Nu blir Mars Petcare ny ägare för verksamheten.

– Mars Petcare har gedigen erfarenhet inom djursjukvård och forskning. Anicura har ett gott rykte inom djursjukvård och högt andel remitterade patienter. Med ledningen av Anicura ser vi fram emot att dra nytta av varandras kunskaper och fortsätta utveckla djursjukvården i Europa. Det här är en viktig pusselbit för vårt syfte att skapa en bättre värld för sällskapsdjur, säger Poul Weihrauch, president, Mars Petcare.

Enskilda djurkliniker kommer inte att påverkas av bytet så Anicura i Värnamo kommer inte att förändras under den närmsta tiden berättar Ulrika Rosander, VD för Anicura i Värnamo.

– Mars är en stor amerikansk koncern som förvärvar bolag som fortsätter vara enskilda bolag. All verksamhet kommer bedrivas precis som den gör idag, det kommer inte förändras något inom den närmsta tiden. Det är mer på längre sikt som det kommer ge ett bättre samarbete för koncernen, säger hon.