Under lördagskvällen avgjordes den fjärde deltävlingen av VM/GP–serien på Rospiggarnas hemmabana i Hallstavik. Det blev Emil Sayfutdinov som vann före Martin Vaculik, Maciej Janowski och Max Fricke. Kvartetten gjorde upp i finalen där alltså ryske Emil Sayfutdinov drog det längsta strået.

Tre svenskar kom till start. Det var Anderstorpsbördige Oliver Berntzon som hade fått ett wildcard till tävlingen men också Fredrik Lindgren och Antonio Lindbäck. Bäst gick det för Fredrik Lindgren som tog sig till semifinal och slutade på en sjätteplats.

Dackarnas Oliver Berntzon vann sitt sista heat för kvällen och körde in sju poäng. Det räckte till en tiondeplats. Antonio Lindbäck kom på en 13:e plats. Lejonens nyförvärv Robert Lambert hade en tung kväll på sin gamla hemmabana och slutade på en 16:e och sista plats med tre poäng.

Nästa deltävling, den femte, avgörs i polska Wroclaw den 3 augusti och efter det är det dags för Målillas GP den 17 augusti. Sammanlagt ska tio deltävlingar avgöras. Leder GP-serien efter fyra deltävlingar gör en trio. Emil Sayfutdinov, Patryk Dudek och Leon Madsen har samtliga kört in 47 poäng och delar ledningen. Fredrik Lindgren ligger sexa i totalställningen.