Den 9 september ska Anderstorps IF ha ett hejdundrande 90-års firande. Det är en gammal klubb som Monica Svensson, sekreterare i klubben, tror betyder mycket för invånarna i Anderstorp.

– Jag tror att Anderstopsborna tycker att klubben är betydelsefull, det ser man inte minst hos våra sponsorer, berättar hon.

Betydelsefullt datum

Att det blev just det 9 september som firandet ska äga rum tycker ordförande i klubben, Fredrik Nilenfors, är bra.

– Det passar bra för att klubben bildades den 8 september.

Annons

Föreningen har haft många spelare och tränare genom åren som har betytt mycket för dem, en är till exempel Roland "Mulle" Stensson. En annan sak som har betytt mycket, enligt Monica Svensson, är när klubben satsade på sin inomhushall.

Derbymatch

Dagen för firandet kommer att bjuda på en derbymatch mellan Anderstop IF och Gislaved IF som för närvarande ligger i samma serie. Gislaved ligger några placeringar högre upp men Fredrik Nilenfors tror på en bra match.

– Det är mycket historik mellan dessa klubbar och det har varierat vilka som vunnit. Oftast har vi ju legat i olika serier men nu ligger vi i samma division. Så jag tror på en jämn och spännande match, säger han.

Under firandet kommer det bland annat att finnas hamburgare och chokladhjul, dessutom kommer börderna Dalton från High Chaparral att medverka.

– Grindarna öppnar vid 14, och vi kommer antagligen att ha en förmatch och en halvtidsmatch. Dessutom kan man få pröva på boule och vid klockan 18.00 är det "After match" med buffé, berättar Monica Svensson.