Matchen började på sämsta tänkbara vis för IFK Värnamo. Hemmalaget Qviding kunde göra 1-0 efter bara två minuter.

Matchfakta

Qviding FIF-IFK Värnamo 2–3 (1–1)

Målen, IFK Värnamo: Alma Cedefors 2, Felicia Schel..

Matchfakta

Qviding FIF-IFK Värnamo 2–3 (1–1)

Målen, IFK Värnamo: Alma Cedefors 2, Felicia Schellhas.

— Det blev lite missförstånd i vår backlinje. Starten var väldigt snöplig för oss, men efter deras mål kom vi igång, säger Schellhas.

Annons

Drygt tio minuter senare lyckades laget göra 1–1 via Felicia Schellhas, ett resultat som stod sig halvleken ut.

I andra tog Värnamo över mer och mer, men Qviding lyckades ändå återta ledningen på en omställning. Efter målet, med drygt 20 minuter kvar att spela, gjorde bortalaget några byten och ändringar i uppställningen. Det visade sig vara ett smart drag av Patrik Schellhas. Laget dominerade spelet och lyckades få in ett kvitteringsmål genom inbytta Alma Cedefors. En stund senare kom även segermålet, återigen var det Cedefors som var framme.

— Det blev en helt ny energi i laget efter bytena, även om det såg ganska bra ut innan det också. Alma kom in och gjorde det riktigt bra. Egentligen skulle vi väl ha fått in något mål till, vi skapade riktigt många bra chanser.

Laget höll sedan undan och kunde vinna utan någon större slut dramatik. Värnamo ligger efter segern på samma poäng som just Qviding i serien.

— Vi hittade verkligen rätt i spelet idag och visade en väldigt stark moral när vi kom tillbaka efter två underlägen. En skön start på höstsäsongen för vår del.