Vi har berättat om verksamheten vid All-in, eller Biffen & Bananen som den hette, tidigare. I korthet kan den ses som en brygga ut på arbetsmarknaden för den som har ”fel” utbildning eller talar ”fel” språk. Man kanske vill känna på hur det är att samarbeta, hur det fungerar på en arbetsplats, eller av någon annan anledning vill prova en lite mindre formell och mer praktisk väg.

Läs mer: Bygger brygga till arbetslivet genom praktik

Till Subtopia

Fyra märkliga skapelser skickades under måndagen från Skillingaryd till en högstadieskola i Vårberg, utanför Stockholm.

Annons

Det hela började med en uppgift i ämnet bild på Lillholmsskolan, där uppgiften var att designa stolar till utställningen ”Stol 127” på Subtopia i Alby. Fyra av alstren valdes ut som intressanta för tillverkning av Swedish Interior Cluster, med säte i Vaggeryds kommun.

— Det här är ett sätt att locka till sig en ny generation hantverkare, menar intresseföreningens företrädare Anders Wisth.

Etiopisk kyrka

Som du kanske har förstått bollades uppgiften att tillverka möbelprototyperna vidare till All-in.

— Det här projektet har sysselsatt alla våra delar; metall, trä och textil, berättar projektledaren Joel Säll.

På bilderna här intill ser du hur stolarna såg ut i färdigt skick. En del var på väg att levereras och hade kommit fram till Vårby. En har inspirerats av musik, en annan av en stor världssport, en tredje av en Disneyfilm medan idéerna till den fjärde kommer från etiopiska korskyrkor.