Polisen kontaktades vid 12.30-tiden på tisdagen. Kvinnan som är 80-årsåldern hade utsatts för en stöld i sitt hem. En kvinna hade ringt på dörren och sagt sig komma för att kontrollera den äldre kvinnans medicin och blodtryck.

Efter att besökaren lämnat den äldre kvinnans bostad upptäcktes att flera guldföremål samt ett kontokort stulits.

Gärningspersonen uppges vara i 25-årsåldern och cirka 155 centimeter lång. Hon hade en sjal runt halsen vid besöket hos den äldre kvinnan. Ytterligare en gärningsperson kan vara inblandad i stölden.

Polisen har genomfört en kriminalteknisk undersökning för att söka spår i den drabbades bostad. Dörrknackning har också genomförts för att söka efter vittnen. Den eller de misstänkta gärningspersonerna var på tisdagskvällen ännu på fri fot.

Den äldre kvinnan hade handlat i en Hemköpsbutik på Enehagsvägen i Värnamo vid 11.00-tiden på tisdagen, alltså före stölden. Polisen är angelägen om att få kontakt med personer som har gjort iakttagelser i samband med detta då det finns misstankar om att gärningspersonen har varit i livsmedelsbutiken.

Den som har tips eller iakttagelser ringer polisen på telefonnumret 114 14. Polisen rubricerar händelsen som grov stöld.