– Ja vad säger man? Det är ju en jättestor ära och jag brukar bli glad när jag ser Bredarydsbor men nu tror jag att jag nästan gråter lite. Tack så jättemycket! sade hon från scenen där Camilla Rinaldo Miller var konferencier.

Tongivande på orten

Motiveringen lyder: "Genom sin omtanke gjort många barns uppväxt harmonisk och fylld av glädje. Med sin kreativa pedagogik har hon uppfostrat flera generationer Bredarydsbor".

Färgglada flickor

Två marknadsbesökare var extra färgglada: Fanny Johansson och Lisa Andersson.

– Det är lite kul att vi har "Årets Bredarydsbo" tycker jag, sade Lisa som brukar gå till marknaden varje år.

– Det är mer grejer än på marknaderna i Värnamo. Och hela Bredaryd kommer även om det spöregnar!

– Bredaryds marknad är tradition. Vi köper alltid slush och munkar och tittar på hemgjort hantverk, sade Fanny.

Återvändare

En Bredarydsbo som återvände till scenen var Affe Lundgren som redan förra året tog publiken med storm. Han avslutade den öppna scenen efter ett bejublat uppträdande av Algot och Filip.

– När jag var 12-13 år sade jag till pappa: "Kan vi inte ta fram din gamla gitarr?". Sedan dess har jag spelat på den varje dag, sade han som nu hunnit bli 15 år.

Han menar att tricket, om man vill bli en bra gitarrist, är (förutom att träna) att också lyssna på olika sorters musikstilar.

Brett program

Programmet bjöd också på Gislaveds musikkår och drillflickor, uppträdande av Mixet med gäst, Kvidinge country rockers, ansiktsmålning och dansuppvisning med Feel the music bland mycket annat.

Givetvis fanns det också rikt med knallar som sålde allt från ätbart till hantverk men även möjligheten att åka häst och vagn, karuseller, lotterier och fikamöjligheter på flera ställen.