Redan i den tredje minuten nätade bottenlaget Markaryd hemma på Skärsjövallen. Och i minut 19 kom nästa hemmamål.

Båda målen gjordes efter inlägg från kanterna.

– På första är vi folk där inne så jag tycker att vi ska få undan bollen innan han ska få chansen att avsluta. Det är lite mycket bolltittande. Vid andra är vi inte heller riktigt där i markeringen, säger tränaren Per Johansson.

Sista kvarten före paus var Anderstorps bästa period i matchen. Då kom också 1–2 genom Ivan Lacusta. Han sprang i djupled, fick bollen från Karl Josefsson och la in den i bortre hörnet.

Det var nyförvärvets åttonde mål i division 3 i år.

Men bara fyra minuter in i andra halvlek gjorde Markaryd mål på nytt.

– Vi hade jobbat oss in i det, men då startar de upp riktigt bra igen och gör mål på ett kanonskott från 25-30 meter. Vi försöker ändå ta oss tillbaka, men det finns inte riktigt kraften i laget.

Anderstorp var aldrig riktigt nära att reducera och det blev mer så att matchen spelades av. Bortalaget hade mycket boll, men skapade inte många farligheter.

– Vi gör ingen bra match. Vi var inte riktigt där. De var betydligt hetare på det. Det man kan ta med sig att är att det är viktigt att man är med från start i matcherna. Annars blir det att man får jaga. Vi vill se ut som Markaryd, att man är hungriga på poängen.

AIF är därmed kvar på 26 poäng. Laget är femma – på sämre målskillnad än nya fyran Gnosjö. På onsdag möts de i kvartsfinal i Smålandscupen.

Annons

FAKTA: Division 3

Markaryd-Anderstorp

3–1 (2–1)

Mål, AIF: 2–1 Ivan Lacusta.

Rött kort, AIF: ..

FAKTA: Division 3

Markaryd-Anderstorp

3–1 (2–1)

Mål, AIF: 2–1 Ivan Lacusta.

Rött kort, AIF: Abdikariin Daauud Axmed (90).

Relaterat: AIF redo för omstart – här är spelarna som imponerat
Relaterat: Målglatt AIF – även i trean: "Det är nåt i tröjorna"