I en stor fågelbur på Eva Bolins gård i Tyngel har en upphittad chinchilla fått ett tillfälligt hem, efter att den synts till på High Chaparral.

– De hade sett den på campingen eller parkeringen i två veckor och hade försökt höra efter om någon saknade den.

Hittade ingen ägare

Någon ägare hittades dock inte, och polisen kunde inte ta hand om chinchillan. Då hörde High Chaparral av sig till Eva Bolin, som bor i närheten.

– De hade googlat och trodde att jag har ett djurhem, men det har jag inte, berättar Eva Bolin, som bor på en liten gård med lite nötkreatur, katter, hundar och papegojor.

Och sedan i tisdags har alltså även chinchillan fått ett hem hos Eva, om än tillfälligt:

– Jag sa att jag kan ta hand om den så länge. Jag har tagit hand om hemlösa katter och papegojor som ingen vill ha, och tycker om alla slags djur, berättar Eva.

"Märks att den haft en familj"

Hon tror att chinchillan har haft ett hem:

– Den är tam, så det märks att den har haft en familj. Chinchillor är ju inte så jättevanliga som husdjur och man tycker att ägarna borde efterlysa den.

Hon hoppas nu att ägarna ska höra av sig, även om hon misstänker att den har blivit utsläppt.

– Det är ju vanligt med sommarkatter, men man lämnar inte djur bara så där. Det är bättre att försöka hitta ett nytt hem eller till och med låta avliva den.

Vill hitta ett hem

Eva har dock inga planer på att behålla chinchillan.

– Mina barn vill inte att jag ska ge den något namn, för då blir man fäst vid den, och de tycker att jag har tillräckligt många djur.

Annons

Vad kommer hända med den om ägaren inte hör av sig?

– Han kommer i alla fall inte bli utslängd på gatan igen, säger hon och tillägger:

– Kanske är det någon som känner att den kan ge den ett bra hem.