Annons

Annons

Annons

Döda 21-åringen i Vetlanda

Försökte få 21-åriga kvinnan utslängd • Vittnenas berättelser från utestället

Det finns inte riktigt någon klar bild över vad som hände mellan 20-åringen och den 21-åriga Vetlandakvinnan inne på utestället Nöjet, enligt de vittnesmål barpersonal, vakter och besökare gett. Däremot riktade 20-åringen anklagelser mot 21-åringen för att ha slagit henne, och ville få henne utslängd.

Text

Bild: Ariana Carlén

Annons

Alla tre – 20-åringen, 18-åringen och 21-åringen (som försvann efter en utekväll i höstas) – hade varit på Nöjet och festat den aktuella kvällen i oktober.

Övervakningsfilm visar att 18-åringen och 20-åringen kom till Nöjet vid 22.40, medan 21-åringen dök upp med sitt sällskap strax efter midnatt – 00.07. Några minuter senare beställde hon en drink i baren.

Strax innan stängning, klockan 01, hämtade 20-åringen och 18-åringen sina jackor i garderoben, men gick sedan in i lokalen igen. Snart kom 20-åringen springande fram till en vakt med 18-åringen efter sig. Han följde med dem. En stund senare lämnade de nöjesstället, men 18-åringen återvände snart igen och såg ut att leta efter någon. På flera bilder ser hon ut att titta åt det håll där 21-åringen befann sig, men hon lämnade sedan stället ensam strax innan 01.30. Några minuter senare lämnade 21-åringen stället tillsammans med vän.

Annons

Annons

Flera i personalstyrkan på Nöjet har berättat att det var mycket folk den här kvällen, men att de inte uppmärksammat något bråk som kan härledas till de tre kvinnorna som är aktuella i fallet.

20-åringen och 18-åringen lämnade Nöjet tillsammans (bilden) efter ett bråk med 21-åringen. Sedan ställde de sig utanför för att lura med sig 21-åringen och slå henne på vägen, har 20-åringen berättat.

Bild: Polisen

En av dem kände 21-åringen genom fotbollen och pratade en stund med henne vid halv ett-tiden. Hon beskriver att 21-åringen då var som hon brukar – sprallig och glad. Hon kände även igen 20-åringen och 18-åringen, men på grund av att de är trogna Nöjet-besökare. Om 20-åringen sa hon att hon inte brukar dricka någon alkohol eftersom hon vanligtvis kör.

Hon visste inte att 21-åringen och de misstänkta kvinnorna kände varandra och att det skulle ha varit något bråk fick hon höra i efterhand.

Vakterna som arbetade vittnar om de inte behövt hantera något bråk under kvällen.

Däremot berättar flera av dem om att 20-åringen kommit fram för att berätta att hon blivit slagen i ansiktet av en annan gäst. För ena vakten namngav hon 21-åringen som förövare, men när han följde med dem för att utreda situationen lite mer menade 21-åringen bestämt att det var 20-åringen som slagit henne.

De misstänkta kvinnorna ville att 21-åringen skulle slängas ut, men de uppmanades att gå åt varsitt håll.

En av vakterna har uppgett att han upplevde att 20-åringen uppträdde märkligt och ville ha uppmärksamhet.

– Hon uppträdde annorlunda för att säga sig ha blivit slagen, det var bara en känsla jag fick.

Annons

Bilder från Nöjet vid ett tidigare tillfälle.

Bild: Ariana Carlén

Annons

En annan vakt säger att det verkar som att de hade ett agg gentemot 21-åringen.

Det är tydligt att 18-åringen och 20-åringen ofta besöker Nöjet och de beskrivs stå väldigt nära varandra. Att om man ser den ena är den andra förmodligen i närheten.

– De verkar väldigt tajta med varandra.

Ett annat vittne, som jobbade den här kvällen, har uppgett att både 18-åringen och 20-åringen brukar vara glada och trevliga, men att 18-åringen den här kvällen ska ha varit upprörd och sprungit ut och in från Nöjet flera gånger. Hon ville dock inte svara på varför. Vid 01.30 stod hon och 20-åringen utanför och väntade på en vän, men vem de sedan lämnade platsen med såg vittnet inte.

Flera polispatruller befann sig utanför Nöjet i samband med stängning. Det var mycket folk och stimmigt. Flera av dem har berättat att det kom fram en tjej som hävdade att hon blivit knuffad i ryggen av en vän. Hon ombads ringa polisen dagen efter för en anmälan om hon fortfarande ville det, eftersom det bedömdes handla om ett tjafs mellan kompisar.

Kvinnan verkade inte nöjd med det svaret och i efterhand kände en av poliserna igen henne som den misstänkte 20-åringen. En av dem kom även ihåg att hon nämnde 21-åringens namn.

Åtskilliga personer som var på Nöjet den här kvällen har hörts under utredningen, bland annat de två personer som 21-åringen kom dit med.

Den ene berättar att utgången var en spontan idé som kom vid midnatt. Han upplevde inte 21-åringen som särskilt berusad och inte heller att något konstigt hände på Nöjet. Sista gången han såg henne var i samband med att han och den andre vännen skulle gå därifrån. Han fick ett sms från henne en stund senare där hon frågade om de gått hem. Det var det sista han hörde från henne. Dagen efter frågade 21-åringens pojkvän i en gemensam chattgrupp om någon sett henne.

Annons

Annons

Bilder från Nöjet vid ett tidigare tillfälle.

Bild: Ariana Carlén

Bråken mellan 20-åringen och 21-åringen är något han hört från andra, men han beskriver även det som att både 20-åringen och 18-åringen kan bli extremt arga samtidigt som 21-åringens känslor kunde svänga extremt mycket.

– Då kan vad som helst hända när de tre är tillsammans.

Den andra som kom till Nöjet med 21-åringen har berättat att han såg att hon pratade med 20-åringen och 18-åringen, men han hörde inte vad som sas. Han har beskrivit det som en argumentation, men inte direkt ett bråk.

– De var arga, men jag tänkte inte på det. Tänkte att de bråkat mycket innan och nu gjorde det igen.

– Det såg ut som att de nästan skrek lite och var högljudda, mycket handrörelser och så.

Han menar att 21-åringen och 20-åringen var mest aktiva, medan 18-åringen hade en passiv roll.

Han hörde senare 21-åringen prata om efterfest, men själv valde han att gå hem och först vid lunchtid dagen efter fick han höra att kvinnan inte kommit hem.

Även han har beskrivit 20-åringens extrema temperament.

– Hon har blivit så mer och mer.

Övriga vittnesmål tillför inte direkt några detaljer kring kvällen. En tjej berättade att hon pratade en del med 21-åringen och hon upplevdes som vanligt då. En annan såg när de misstänkta och vakten kom fram för att prata med 21-åringen om det påstådda slaget, men han hade inte sett något mer än så.

Bilder från Nöjet vid ett tidigare tillfälle.

Bild: Ariana Carlén

Annons

En person var på förfest med 20-åringen och 18-åringen. Hon beskriver det som att de hade trevligt och drack vin allihop. 20-åringen drack minst mängd och 18-åringen något mer, enligt vittnet. På Nöjet dansade de tillsammans, men vid stängning sa 20-åringen att 21-åringen skulle ha ”varit på henne”. Vittnet upplevde dock att det inte var något stort gräl och vännerna skiljdes sedan åt.

I en gruppchatt dagen efter skrev 20-åringen att de haft det bra på Nöjet, men att hon stött ihop med 21-åringen som sedan gått hem med henne för att prata. Senare på eftermiddagen kom meddelanden från ytterligare en person om att 21-åringen var efterlyst som försvunnen. Vittnet ringde då 20-åringen, men fick inte reda på så mycket mer än att 20-åringen tyckte att det var viktigt att 21-åringen hittades samt att hon själv hade varit och letat efter henne i närområdet.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan