Annons

Annons

Annons

Ishockey

Mardrömsstart för Skillingaryd i kvalet: ”Behöver vinna resten”

Skillingaryds IS åkte på onsdagskvällen på andra raka förlusten i kvalet till division 2. Nu är uppförsbacken brant. SIS måste troligen vinna resten för att ha en chans att gå upp.

Text

Skillingaryds IS och tränaren Stefan Rosén får ta nya tag. Nästa match är på fredag borta mot LN 70.

Bild: Christian Ahlin

Annons

I söndags inleddes kvalet och då förlorade SIS mot Rönnängs IK på bortaplan med 4-5. På onsdagen kom andra raka förlusten då Hanhals kunde vända hem till Kungsbacka med tre poäng. Hanhals vann med 4-2. Skillingaryd tog visserligen ledningen i den första perioden genom Isac Lagander, men efter tre raka Hanhals-mål i den andra perioden var läget tufft för Skillingaryd.

Annons

– Det är tungt. Det är en nivå upp i kvalmatcherna. Jag tror vi känner av det. Det kräver mer och det blir svårare. Vi behöver spela mer som ett lag och jag tycker inte vi riktigt lyckas spela tillsammans. Det funkar att köra själv i trean, men det går inte i kvalet. Vi måste även höja powerplay, säger Skillingaryds Felix Wermelin, och fortsätter:

Annons

– Vi känns övertaggade och alla bara kör. Vi behöver nog vinna de matcher som är kvar. Det är viktigt att vi går ut och har roligt och att vi släpper på pressen lite.

Stefan Rosén, tränare, fick se sitt lag ta ledningen. Men Hanhals kom tillbaka. SIS saknade flera viktiga spelare och det gjorde inte saken lättare.

– Hanhals är bättre och vi förlorar mot ett bättre lag. Med tanke på förutsättningarna, att vi saknar flera spelare, så gör vi en bra match. Vi gjorde vad vi kunde, men det är kännbart att sakna spelare. Så bred trupp har vi inte, säger Stefan Rosén, och forsätter:

– Det krävs nog fyra raka segrar av oss nu. Vi behöver nog vinna resten. Sedan behöver vi få igång målskyttet. Men det är bara att ladda om till fredagens match. Och Hanhals var ett bra lag.

LN 70 HC leder kvalgruppen och har tagit sex poäng. Hanhals och Rönnäng har tre poäng var medan Skillingaryd är utan poäng än så länge. Bara ettan i kvalgruppen tar steget upp.

Värnamo GIK spelar i en annan kvalgrupp till division 2 och har startat med två raka vinster. På onsdagskvällen vann Värnamo på bortaplan med 3-2 över Partille.

Fakta

Kval till Hockeytvåan

Skillingaryds IS-Hanhals IF 2-4 (1-0, 0-3, 1-1)

Mål, Skillingaryd: Isac Lagander, Ludvig Dahlqvist.

Publik: 281.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan