Annons

Annons

Annons

Fotboll

Allsvenska nyförvärvet om konkurrensen: ”Ska inte spela om jag inte presterar”

IFK Värnamo har en handfull anfallare av riktigt bra klass. Alla kommer inte att få spela från start. Värnamo Nyheter har pratat med Mimmi Strömgren, ny från allsvenska Växjö DFF, om konkurrensen.

Text

24-åriga Mimmi Strömgren kommer till IFK Värnamo med rutin från Damallsvenskan och Elitettan.

Bild: Christian Ahlin

Annons

Mimmi Strömgren är det kanske mest intressanta nyförvärvet som IFK Värnamo har gjort inför den division 1-säsong som nu är mindre än en månad bort. Nyförvärvet kommer från en säsong med Växjö DFF i Elitettan. Växjö vann Elitettan, gick obesegrade genom hela säsongen, och tog klivet upp i Damallsvenskan. Mimmi Strömgren, som har Urshults IF som moderklubb och pendlar från Växjö, gjorde tolv mål på tio startade matcher i Elitettan säsongen 2022. Det blev även 13 inhopp. Meritmässigt är Mimmi Strömgren ett klassförvärv för IFK Värnamo.

IFK Värnamo har på försäsongen spelat 3-5-2, vilket innebär att det finns två forwardsplatser att kämpa om. Det kommer att bli tuff konkurrens då IFK Värnamo har Mimmi Strömgren, Sefika Muratovic, Mona Chahrour och Maegan Doyle på anfallspositionerna. Även det senaste nyförvärvet Elin Lindström, närmast från spel på Åland, kan spela på de offensiva positionerna.

Annons

Annons

– Jag är här på samma villkor som alla andra. Presterar jag inte kommer jag inte att få spela. Naturligtvis hoppas jag att få spela och det är det jag siktar på. Jag vill helst spela från start alla matcher. Och jag tror att en bra konkurrenssituation kommer att höja oss, säger Mimmi Strömgren till tidningen.

– Vi kommer lyfta varandra av bra konkurrens. Jag tror alla kommer att höja sig av att ha bra spelare att konkurrera med. Att komma till träningen och ge allt för att utvecklas. Annars kunde vi varit bara elva spelare men det hade inte utvecklat någon. Viktigt att vi kan gå till träningen och känna att för att få spela måste jag ge lite extra. Det kommer att utveckla oss.

Hur spelade ni med Växjö förra året?

– Vi spelade med tre anfallare då. Jag spelade mest som höger ytterforward. Det passade mig väldigt bra. Jag kunde utnyttja min snabbhet, och min inläggsfot. Jag kunde även skära in i banan. Det är en liten omställning när vi nu spelar med två anfallare i IFK Värnamo.

Hur gjorde du dina mål förra året?

– Det var lite olika. Det blev även några mål med huvudet.

Vilka tippar du i toppen av division 1 södra?

– Jag tror Malmö FF, IFK Göteborg och IFK Värnamo kommer att slåss om topplatserna, säger Mimmi Strömgren, som fyller 25 år framåt hösten.

Annons

– Division 1 södra som serie ser riktigt intressant ut. Jag tror den kommer att dra till sig ett stort intresse. Det är många namnkunniga lag som satsar hårt. Jag ser det som en möjlighet att vara i IFK Värnamo. Jag hoppas vi ska ta klivet upp. Det är därför jag är här.

Nästa match för IFK Värnamo är på lördag hemma mot BK Kenty. Seriestarten är på påskafton, lördagen den 8 april, borta mot Ljungskile. Första hemmamatchen spelas lördagen den 15 april då IFK Örby kommer till Finnvedsvallen.

Det kommer en längre intervju med Mimmi Strömgren närmare seriestarten. Håll utkik på VN.se.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan