Annons

Annons

Annons

Ishockey

Värnamo GIK fick drömstart på hockeykvalet: ”Men absolut ingen bra match”

Kvalet till ishockeyns division 2 inleddes på söndagen. Värnamo GIK fick bästa möjliga start på kvalet då Göteborgs IK besegrades med 3-2 hemma i Värnamo.

Text

Värnamos tränare Alexander Eriksson fick en perfekt kvalstart med sitt lag.

Bild: Christian Ahlin

Annons

Värnamo gjorde ingen bra insats hemma mot Göteborg. Men det blev tre poäng och det var naturligtvis viktigt att inleda kvalet med en seger.

– Jätteskönt att inleda med en vinst. Men vi gör absolut ingen bra match. Jag vet inte om det var stundens allvar för vi kuggade inte alls i. Vi behöver komma upp i nivå, säger Värnamos tränare Alexander Eriksson till Värnamo Nyheter.

– Förhoppningsvis kan vi släppa ner axlarna framöver. Jag hoppas vi kan göra en bättre match på onsdag mot Partille borta. Det hade blivit en ordentlig uppförsbacke med en inledande förlust. Nu vann vi och det känns trots allt bra. Vi hade ett bra powerplay och det är viktigt att det fungerar i jämna matcher, fortsätter Alexander Eriksson.

Annons

Inför nästan 300 personer tog Värnamo ledningen mot Göteborg i den första perioden genom Fredrik Engdahl. Det blev den första periodens enda mål. I den andra perioden utökade Marcus Almlöw på till 2-0 men Göteborg reducerade innan perioden var slut. I den tredje perioden gjorde Fredrik Engdahl sitt andra mål fram till 3-1. Gästerna reducerade till 3-2 men kom aldrig närmare. Hemmalaget höll undan och tog en viktig seger.

Annons

Värnamo och Skillingaryd är placerade i två olika kvalgrupper. I Värnamos grupp vann Helsingborg över Partille med hela 9-1 och det innebär att Helsingborg och Värnamo har full pott efter den första omgången.

Skillingaryd förlorade sin kvalmatch mot Rönnängs IK som vann hemma på Tjörn med 5-4. Skillingaryd fick kämpa i underläge mest hela tiden i kvalpremiären. Rönnängs IK gick upp till 3-1 i den andra perioden. Gästerna från Småland kom tillbaka och hade 3-3. Hemmalaget gjorde 4-3, men Skillingaryd kvitterade genom Isac Lagander. Rönnängs IK gjorde matchvinnande 5-4 med ungefär tre minuter kvar av den tredje perioden. Det blev matchens sista mål i Tjörns ishall.

Kvalet är kort och intensivt. Sex kvalmatcher ska avverkas på tolv dagar och bara ettan tar klivet upp.

Fakta

Kval till Hockeytvåan

Värnamo GIK-Göteborgs IK 3-2 (1-0, 1-1, 1-1)

Mål, Värnamo: Fredrik Engdahl 2, Marcus Almlöw.

Publik: 275.

Rönnängs IK-Skillingaryds IS 5-4 (2-1, 1-2, 2-1)

Mål, Skillingaryd: Martin Nilsen, Ludvig Dahlqvist, Anton Svensson, Isac Lagander.

Publik: 204.

Fakta

Matcherna i kvalet

Värnamos återstående kvalmatcher

15 mars Partille HK (borta)

17 mars Helsingborg HC Ungdom (hemma)

19 mars Göteborgs IK (borta)

22 mars Partille HK (hemma)

24 mars Helsingborg HC Ungdom (borta)

Skillingaryds återstående matcher

15 mars Hanhals IF (hemma)

17 mars LN 70 HC (borta)

19 mars Rönnängs IK (hemma)

22 mars Hanhals IF (borta)

24 mars LN 70 HC (hemma)

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan