Annons

Annons

Annons

Volleyboll

Tuff utmaning för GVK i slutspelet - regerande mästarlaget valde Gislavedslaget

Elitserien i volleyboll säsongen 2022/2023 är färdigspelad. Sista omgången avgjordes under helgen. På söndagskvällen valde de bäst placerade lagen motståndare i kvartsfinalerna. Och för Gislaved VK väntar en svår utmaning.

Text

Gislaved VK, här genom tränaren Per-Anders Sääf, kommer att ställas mot Hylte/Halmstad när SM-slutspelet börjar.

Bild: Bildbyrån

Annons

Gislaved vann över Sollentuna med 3-1 på bortaplan i den sista omgången. Gislaved kom på en sjätte plats i elitserietabellen. Hylte/Halmstad, som slutade trea i elitserien, fick välja mellan femman Göteborg och sexan Gislaved. Valet föll på det sistnämnda laget. Hylte/Halmstad är det regerande mästarlaget och favorit att slå ut Gislaved. Det är bäst av fem matcher som gäller och första kvartsfinalen avgörs i Gislaved kommande helg, den 18-19 mars.

Annons

Annons

Värnamo avslutade elitserien med att förlora med 0-3 borta mot Örebro. Värnamo kom på en nionde plats av elva lag i eliserien. Värnamo kommer nu att ställas mot IKSU i ett nedflyttningskval. Det är bäst av tre matcher som gäller. Vinnaren har säkrat ett nytt kontrakt medan förloraren kommer att möta division 1-laget Lindesberg i ett negativt kval. Förloraren i det negativa kvalet åker ur elitserien.

Fakta

SM-slutspelet, kvartsfinaler

Engelholm-Lund

Linköping-Göteborg

Hylte/Halmstad-Gislaved

Örebro-Sollentuna

Kvartsfinalerna avgörs i bäst av fem matcher.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan