Annons

Annons

Annons

Fuktproblem på vårdcentralen i Skillingaryd

Svaret om gamla vårdcentralen: ”Det har varit svårt”

Skillingaryds vårdcentral Bra Liv utryms i dagarna efter år av fukt- och mögellarm och hälsoproblem bland de anställda. Men kan fastigheten räddas?

— Nu inleds ett omfattande arbete för att se vilka åtgärder som är mest lämpliga, säger kommunstyrelsens ordförande, Gert Jonsson (M).

Text

Skillingaryds vårdcentral utryms i dagarna och lokalerna går en osäker framtid till mötes.

Bild: Amelie Bergman

Annons

Under torsdagen berättade vi om att ersättningslokalerna och nya vårdcentralen ska öppna den 20 mars på Slättenområdet i Skillingaryd.

Det var för snart ett år sedan som tidningen i flera artiklar berättade om hur en del av de 28 anställda mådde dåligt av att vistas i lokalerna på vårdcentralen i Skillingaryd, bland annat var symtomen huvudvärk och trötthet som ledde till sjukskrivningar.

Annons

Annons

I många år har fastigheten haft problem med vattenläckage som resulterat i fuktskador och mögellarm. Diskussioner om så kallade skyddstopp förekom också.

Snart när de befintliga och kommunägda lokalerna är utrymda inleds nästa fas för att reda ut hur den totala standarden är i vårdcentralen, vilken byggdes under sent 1980-tal.

Kommunstyrelsens ordförande, Gert Jonsson (M).

Bild: Gunnar Höglund

— Steg ett efter beslutet förra året var ju en evakuering och byggande av paviljongbyggnaden. Nu inleds nästa fas, säger Gert Jonsson.

Vad innebär den fasen?

— När alla lokaler är tomma i slutet av mars ska saneringsfirmor och andra aktörer göra en total översyn av fastigheten. Det har varit svårt så länge verksamheten varit i gång.

Finns det risk att vårdcentralen är i för dåligt skick och måste rivas?

— Det har jag inga kommentarer till förrän vi vet vad alla undersökningar visar. Vi vet ju inte heller om fastigheten kan användas som vårdcentral eller till något annat i framtiden.

Vad kostar det här för skattebetalarna?

— Vi vet inte vad allt kommer att kosta i slutändan. Det är ingen idé att spekulera i det, säger Gert Jonsson.

Annons

De nya ersättningslokalerna till vårdcentralen är byggd i två plan.

Bild: Janne Johansson

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan