Annons

Annons

Annons

Värnamo

Gamla örhängen för lokal välgörenhet: ”Vi vill gärna hjälpa ungdomar”

Behovet av hjälp är större än någonsin. Värnamo Rotarys årliga välgörenhetskonsert bjuder i år på Wernamo storband tillsammans med de lokala solisterna Jenny Andersson Dani och Klas Theorell.

– Vi vill verka mer lokalt, säger sponsoransvarig Peter Groning.

Text

Peter Groning är sponsoransvarig i Värnamo Rotary och har tillsammans med Håkan Johansson arrangerat välgörenhetskonserten i Gummifabriken.

Bild: Lina Alkner Timner

Annons

Musik med hög igenkänningsfaktor utlovas när Wernamo storband bjuder på gamla godingar tillsammans med de lokala solisterna Jenny Andersson Dani och Klas Theorell. Evenemanget är Rotarys årliga välgörenhetskonsert, som på senare år har genomgått en del förändringar.

– Förr hölls det årliga evenemanget i januari och gick under namnet Nyttårskonserten, men i samband med att vi lämnade Arken till förmån för Gummifabriken blev förutsättningarna annorlunda. Därför valde vi att skjuta fram evenemanget till våren, säger Peter Groning.

Annons

Tanken att låta överskottet gå till välgörande ändamål är den samma. Tidigare har pengarna gått till Rotary Doctors, men sedan en tid tillbaka har klubben valt en ny strategi, att i stället stötta lokalt förankrade organisationer som Hjärta för barn och Kvinnojouren.

Annons

– Vi vill helt enkelt visa att vi är en klubb som verkar på hemmaplan, inte bara internationellt. Vi tycker att vi ska använda pengarna där vi står och går, säger Peter Groning.

”Det blir en storslagen och härlig konsert med hög igenkänningsfaktor”, säger Peter Groning, sponsorsansvarig i Värnamo Rotary.

Bild: Lina Alkner Timner

Nytt för i år är att klubben också vill rikta sin välgörenhet mot ungdomar. En del av överskottet kommer därför att gå till någon form av lokalt ungdomsprojekt.

– Vi vill gärna hjälpa ungdomar och samtidigt få dem att senare i livet hitta till Rotary. Även om vi har fått ett visst tillskott av yngre medlemmar är genomsnittsåldern fortfarande hög, säger Peter Groning.

Konserten den 26 mars bjuder på gamla klassiker i Frank Sinatrastil.

– Det blir storslaget och härligt, folk kommer att känna igen musiken, säger Peter Groning.

Wernamo storband består av fem saxofoner, fyra trumpeter samt komp. Bandet grundades på 80-talet av Tommy Sörensen och ett flertal av musikerna som var med från start är fortfarande kvar. Jenny Andersson Dani är lite av en hussångerska i bandet och kommer att komplettera Klas Theorell.

Annons

Annons

— Jenny är en mångfacetterad sångerska som många Värnamobor är bekanta med, säger Peter Groning.

Evenemanget heter ”Oldies but Goldies”. Hur rimmar det med att ni vill locka ungdomar?

– Det är vi väl medvetna om och behöver göra någonting åt i framtiden, det är helt klart. Tidigare har nästan alla biljetter gått åt till våra medlemmar med familjer, men när vi under kommande år går ut lite bredare ska vi försöka anpassa musikstilen. Det är ett absolut måste, säger Peter Groning.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan