Annons

Annons

Annons

Innebandy

Äntligen är det klart - Värnamo IK spelar division 1-innebandy även nästa säsong

Värnamo IK vann säsongens sista match. Karlskrona besegrades med 4-2 hemma i sporthallen. Värnamo kom ut taggade till tänderna och såg ut att ha käkat taggtråd innan matchen. Det blev en riktig urladdning i den sista matchen.

Text

Ida Nilsson, näst längst till höger, var en av planens bästa spelare när Värnamo IK säkrade kontraktet.

Bild: Christian Ahlin

Annons

När det gällde som mest visade Värnamo IK klass. Inställningen mot Karlskrona var riktigt bra och hemmalaget öste verkligen på hela matchen. Det stod 3-0 redan efter den första perioden och efter det hade gästerna svårt att komma tillbaka. 21-åriga Ida Nilsson är en mycket duktig innebandyspelare och Karlskrona hade stora problem att få stopp på Värnamos forward.

– Vi visste att det var en viktig match och sista matchen är speciell. Vi ville avsluta på topp. Under veckan har vi haft bra snack och bra träningar. Det var bara full gas som gällde, säger Ida Nilsson, och fortsätter:

– Det känns som vi hade hoppats på mer och vi siktade högre. Men uppenbarligen har vi inte kapaciteten att komma högre, då vi fick kämpa om ett nytt kontrakt. Det var tråkigt att vi skulle behöva kämpa för att stanna kvar. Vi har ett ungt lag som fortfarande är under utveckling.

Annons

Annons

Fakta

Innebandy, division 1

Värnamo IK-FBC Karlskrona 4-2 (3-0, 1-1, 0-1)

Mål, Värnamo: Ida Nilsson 2, Clara Lindqvist, Lovisa Josefsson.

Mål, Karlskrona: Nelly Knutsson, Lou Thestrup.

Publik: 170.

Glädjen var stor efter segern mot Karlskrona.

– Vi har två lag bakom oss så det känns verkligen skönt. Och att vi klarade det på egen hand, det känns så skönt. Vi svarar för en dunderinsats och inställningen är hundraprocentig. Det blir en fysisk match, men när vi får en tackling gav vi igen lite. Vi är så här bra egentligen. Innebandyspelet har vi satt på plats många gånger och vi är alltid bäst när det gäller. Det var vi förra året också, säger Värnamos tränare Erik Friberg.

Värnamos Edith Nilenfors.

Bild: Christian Ahlin

Vaggerydskillen har nu tränat Värnamo i två säsonger och har ett utgående kontrakt. Frågan är om det även blir en tredje säsong?

– Jag stannar gärna. Men det är även upp till styrelsen och spelarna, säger Erik Friberg.

Värnamos säsong är nu slut och det kommer att bli spel i division 1 även nästa säsong. När den 18:e och sista omgången är färdigspelad har Värnamo två lag bakom sig och det räcker för ett nytt kontrakt. Vetlanda och Växjö hamnar på de två nedflyttningsplatserna. Värnamo var en poäng före Växjö.

Annons

Saga Ohlsson försvarar hemmamålet.

Bild: Christian Ahlin

Ida Nilsson gjorde två mål mot Karlskrona. Tilde Jansson stod för framspelningen båda gångerna.

Bild: Christian Ahlin

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan