Annons

Annons

Annons

Värnamo

Jättesug för att bo i nytt kvarter med 130 lägenheter: ”Det bara small till och så var allt uthyrt”

För två år sedan sattes spaden i jorden för Nivikas stora lägenhetsprojekt på Fredsgatan i Värnamo. Nu börjar kvarteret ta form och inflyttning närmar sig.

– Intresset har varit enormt. Det bara small till och så var allt uthyrt, säger Therese Gyllensten på Nivika fastigheter AB

Text

För två år sedan sattes spaden i jorden för Nivikas stora lägenhetsprojekt på Fredsgatan i Värnamo. Nu börjar kvarteret ta form och inflyttning närmar sig. ”Intresset har varit enormt för lägenheterna, säger uthyraren Therese Gyllensten.”

Bild: Christer Gallneby

Nivika fastigheters lägenhetskomplex på Fredsgatan börjar nu ta form på allvar. Huskropparna som även vetter mot Halmstadsvägen rymmer 130 hyreslägenheter fördelade på 15 ettor, 34 tvåor, 57 treor, samt 24 fyror. Hyrorna ligger i spannet 4 300-9 500 kronor plus kostnader för el och vatten.

Fasad mot Halmstadsvägen.

Bild: Christer Gallneby

Så när som på en handfull lägenheter så har alla dessutom egen balkong.

Bild: Christer Gallneby

Annons

Annons

Man kan ana att de översta våningen har en tämligen maffig utsikt.

Bild: Christer Gallneby

Totalt finns 92 parkeringsplatser var av 87 i garaget under jord, något som finns möjlighet att hyra för lägenhetsinnehavarna.

Promenerar man längs Fredsgatan möter man hus med träfasader, samt hus med putsade fasader i både vitt och i flera pastellfärger.

Balkongerna är väl tilltagna och man kan ana att utsikten på de högsta våningarna är tämligen slående.

Inflyttning närmar sig med stormsteg. Helgen 17-18 mars är det visning för de som tecknat kontrakt.

Bild: Christer Gallneby

Totalt handlar det om 130 lägenheter i flera olika huskroppar.

Bild: Christer Gallneby

De båda husen med träfasad vetter mot Fredsgatan.

Bild: Christer Gallneby

Balkonger i olika väderstreck.

Bild: Christer Gallneby

För två år sedan var det bara en grushög på platsen, men nu börjar alltså inflyttningen i kvarteret Sadelmakaren 1 som fastigheten formellt heter närma sig på allvar.

Annons

Annons

– Faktum är att vi har visning av ett par lägenheter redan nästa helg den 17-18 mars. Dock endast för de som tecknat kontrakt, poängterar Therese Gyllensten, uthyrare på Nivika.

Hus med träfasader blandas med hus med putsade fasader i vitt och pastellfärger.

Bild: Christer Gallneby

Inflyttningen sker i två etapper, nämligen 15 juni och 15 augusti.

Bild: Christer Gallneby

Therese Gyllensten är uthyrare på Nivika fastigheter AB.

Bild: Christer Gallneby

Hur har intresset varit för lägenheterna?

– Otroligt stort, vi hade över 550 personer som anmält sitt intresse. När de sedan släpptes mellan jul och nyår small det egentligen bara till och några veckor senare var allt uthyrt.

När är det dags för inflyttning?

– Det kommer att ske i två etapper. Den första etappen med 50 lägenheter blir 15 juni, andra etappen som innefattar 80 lägenheter blir sedan 15 augusti.

– För övrigt håller alla lägenheterna hög standard med parkettgolv, diskmaskin, tvättmaskin och torktumlare. Dessutom har nästan alla balkong och på taket finns solceller som ska täcka belysningen i trapphusen, samt utomhus.

Hur känns allt detta egentligen?

– Verkligen, superroligt. Framför allt då att ha varit med och följt hela byggprocessen. Det är dessutom särskilt roligt när allt är helt nytt och fräscht, säger Therese Gyllensten.

Totalt landar kostnaden på cirka 250 miljoner kronor för projektet.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan