Annons

Annons

Annons

Värnamo

Här är kedjan som öppnar i Shady Burgers gamla lokal

Redan om några veckor blir det nytt liv i restauranglokalen som tidigare tillhörde Shady Burgers. Franchisetagaren Magnus Carlsson hoppas att det nya konceptet passar Värnamoborna ännu bättre.

– Det blir en mer sittvänlig miljö där man kan umgås, säger han.

Text

Magnus Carlsson kommer att driva den nya kedjan i Värnamo. Här på bild tillsammans med kökschef Katarina Giang.

Bild: Privat

Annons

Nyligen rapporterade Värnamo Nyheter att restaurangen Shady Burgers i Värnamo lägger ned sin verksamhet. Nu ska en ny restaurangkedja slå upp portarna i samma lokal.

För tillfället pågår en renovering, men i slutet av mars hoppas den nyblivne franchisetagaren Magnus Carlsson kunna välkomna Värnamoborna till Ribs 'n' burgers – en variant av Texas longhorn anpassad för mindre städer.

Annons

Annons

– När det kom på tal tyckte jag det lät väldigt kul, det är ett trevligt koncept med bra mat och en härlig miljö, säger Magnus.

Hamburgare kommer att serveras även i fortsättningen, men med mer Texas-inspirerad mat hoppas man kunna locka fler gäster.

– Vi har fyra olika hamburgare, ribs, entrecote, ryggbiff och sallader. Med tanke på att det är ett nytt koncept har vi väldigt mycket att säga till om. Jag tror att det passar riktigt bra i Värnamo, det blir en mer sittvänlig miljö där man kan umgås.

Ribs 'n' Burgers i Värnamo blir nummer två i Sverige. Nyligen hade restaurangkedjan premiäröppning i närliggande Ljungby.

– Jag vill köra igång så fort som möjligt nu. Personalen på Shady kommer att vara kvar och ska läras upp på plats i Ljungby, avslutar Magnus.

Fabian Askari ligger bakom Ribs 'n' burgers tillsammans med kompanjonen Toba Ogus.

Bild: Privat

Shady Burgers i Värnamo ägdes av Fabian Askari och Toba Ogus. De ligger även bakom Ribs 'n' burgers genom ett samarbete med Texas longhorn.

– Vi har med oss de stora herrarna i det här, säger Askari.

Varför valde ni att lägga ned Shady Burgers?

– Det är kombinationen av många saker – vi ser en marknad som är vikande. Vi tror att man behöver en bredare meny för att attrahera den breda massan helt enkelt. Shady har fantastiska hamburgare, men det är kanske lite för smalt för en stad som Värnamo. Med ett varumärke som Texas, som har över 30 enheter i Sverige, tror vi att vi kommer få bättre gehör.

Annons

Ribs 'n' Burgers by Texas Longhorn ska öppna i centrala Värnamo.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan