Annons

Annons

Annons

Handboll

Anderstorps SK får vänta med allsvenskt jubel - föll i den näst sista omgången

Allsvenskan i handboll är en bit längre bort för Anderstorps SK. Läget i toppen försämrades nämligen efter förlusten i division 1 södra på fredagskvällen. Men det blev riktigt spännande till slut hemma mot HK S-hof efter en stark upphämtning av ASK.

Text

Det blev en tung kväll för Anderstorps SK och tränaren Ulf Sivertsson. Hemma i sporthallen blev det förlust på fredagen.

Bild: Bildbyrån

Annons

Anderstorps SK föll med 34-35 mot HK S-hof, som är Sävehofs farmarlag, i den näst sista omgången. Det gör att värsta konkurrenten Ankaret vid vinst på onsdag nästa vecka mot Farmen kan vara uppe på samma poäng som ASK inför den sista omgången. Ankaret har dessutom den bättre målskillnaden och skulle i så fall vara i förarsätet inför den sista omgången. ASK:s supportrar får hålla tummarna för att Farmen tar poäng hemma mot Ankaret nästa vecka.

Annons

Annons

På fredagskvällen vann HK S-hof, som är klara seriesegrare, i Anderstorps sporthall. Gästerna hade ett grepp om matchen mest hela tiden. Ledningen var fyra mål i halvtid, och efter paus gick gästerna upp till 28-21. Hemmalaget kämpade för att komma ikapp, men nådde inte riktigt hela vägen. Det blev dock riktigt spännande till slut och ASK var nära att nå ett oavgjort resultat. Matchen slutade med en övervikt på ett mål för HK S-hof, som inte får avancera upp till allsvenskan då de är ett farmarlag.

I den sista omgången har Anderstorp Kristianstad på bortaplan medan Ankaret har Ystads IF U hemma. Sista omgången spelas söndagen den 19 mars. Om Anderstorp skulle missa en direktuppflyttning väntar kval för att nå allsvenskan.

Fakta

Handboll, division 1 södra

Anderstorps SK-HK S-hof 34-35 (15-19)

Mål, Anderstorp: Vilhelm Ernst 9, Jakob Fager 8, Nils Mellert 5, Alexander Wedin 5, Daniel Zijan 4, Rasmus Johansson 2, Herman Iverfeldt 1.

Publik: 233.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan