Annons

Annons

Annons

VN:s helgtips

VN:s helgtips: Orkester •IFK Värnamo • Quiz

Söker du efter något att hitta på med familjen eller något att göra själv? Här följer en lista på förslag av olika evenemang och händelser i Finnveden som inträffar under helgen – kommun för kommun.

Text

Annons

Värnamo kommun

A night at the opera

Jönköpings Sinfonietta besöker Gummifabriken söndagen 12 mars. Med känslor som glädje och sorg och välkända kärleksaffärer i fokus står bland annat Harriet Jones, Ari Òlafsson och Vera Veljovic för uppträdandet ihop med orkestern. Några av tidernas mest berömda tonsättare, bland annat Puccini, Mozart och Verdi får stå för musiken.

Speltiden är cirka 120 minuter lång och musiken drar igång på Auditoriet vid klockan 16.00. Biljetter förbokas på Gummifabrikens hemsida.

IFK Värnamo vs Varberg BoIS

Herrlaget möter Varberg BoIS i en träningsmatch på Ljusseveka konstgräs under lördagen 11 mars.

Matchen startar klockan 13.00 och är gratis för de som är till och med 18 år.

Annons

Vaggeryds kommun

Nynna låten

Nynnalåtenquizet är tillbaka fredag 10 mars. Quizzet hålls inte fysiskt utan digitalt på Instagram-kontot jonasquizkonto. Här får deltagarna gissa på vilket Medodifestivalbidrag som nynnas på. Tid för quizzet får du själv ta reda på genom att spana in Instagram-kontot!

Annons

Bio: ”Babylon”

På Folkets hus i i Vaggeryd, visas filmen ”Babylon”. Filmen är inspirerad av sanna historier från Drömfabrikens vilda begynnelse och handlar om ett dekadent gäng i Hollywood som inte låter sig tystas. Moralens väktare står på lur runt hörnet och ska snart tvinga mobben att lägga band på sig. I rollerna ser vi bland annat Brad Pitt, Margot Robbie och Diego Calva.

Biljett köps i kassan som öppnar en timme innan föreställningen börjar. Godis, popcorn och dricka finns att köpa på plats. Filmen spelas söndagen 12 mars, klockan 17.00 och pågår i 188 minuter.

Gnosjö kommun och Gislaveds kommun

Sagoverkstad

Barn mellan 4-6 år får delta i en högläsning och får även skapa något från berättelsen efteråt. Samlingen sker på Gislaveds bibliotek vid klockan 10.00. Anmälan görs på bibliotekets hemsida.

► IT-hjälp på biblioteket

På fredag 10 mars, mellan klockan 11.00 och 13.00, kan du med frågor om datorer, mobiler eller surfplattor besöka Gislaveds och Smålandsstenars bibliotek för att få hjälp. Föranmälan görs på bibliotekets hemsidor, men drop in är också möjligt. Arrangeras också måndag 13 mars mellan klockan 10.00 och 12.00.

Annons

LÄS MER: VN:s superguide: Här är ditt nöjesår 2023 i Finnveden

Har du tips på fler kommande evenemang? Välkommen att höra av dig till oss på redaktionen på vår mail: red@vn.se! Skicka gärna en bild och en kort beskrivning.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan