Annons

Annons

Annons

Handboll

ASK vill ta chansen - har ett perfekt läge att gå upp i allsvenskan

Två omgångar återstår av division 1 södra och Anderstorps SK har skaffat sig ett fint utgångsläge för att ta steget upp i allsvenskan.

– Nu har vi gett oss själva chansen inför de sista omgångarna, säger ASK:s tränare Ulf Sivertsson till Värnamo Nyheter.

Text

Ulf Sivertsson har nu ett riktigt bra läge att gå upp i näst högsta serien med sitt Anderstorps SK.

Bild: Bildbyrån

Annons

Nu ska division 1 södra i handboll avgöras. Samtliga lag har spelat 20 av 22 omgångar och med två matcher kvar att spela har Anderstorps SK allt i egna händer. Tre poäng av fyra möjliga under de två sista omgångarna kommer att räcka för att ta en plats i allsvenskan.

ASK vill naturligtvis helst ta två raka vinster och avsluta serien med fem raka segrar. Division 1 södra innehåller flera farmarlag och serieledande HK S-hof, som är Sävehofs farmarlag, är ett av lagen som inte får ta steget upp i allsvenskan. På fredagskvällen möter ASK HK S-hof hemma i Anderstorps sporthall.

Annons

– De kommer komma med ett bra lag. Men vi har vunnit våra tre senaste matcher och känner oss i bra form. Det känns bra att vi har det i egna händer, säger Ulf Sivertsson.

HK S-hof är redan klara seriesegrare och vann så sent som på onsdagskvällen över Kroppskultur med 40-29.

Annons

Vinst mot HK S-hof på fredagskvällen och kryss i Kristianstad i sista omgången innebär att ASK är tillbaka i allsvenskan. Sejouren i tredjedivisionen skulle i så fall bara bli ettårig. ASK behöver tre poäng - i vilka matcher poängen plockas spelar mindre roll.

Spelare som Lukas Rådberg, Sebastian Durlanu och Elias Lundqvist kan det finnas anledning att hålla ett extra öga på för ASK på fredagskvällen. Men även Lasse Pedersen och Kelvin Roberts, som båda till vardags spelar i Sävehof, kommer troligen dyka upp i HK S-hofs tröja.

Skulle det bli kval till allsvenskan blir det först ett möte med ett lag från den norra division 1-serien, och blir det vinst där kommer ASK att ställas mot ett lag från allsvenskan i ett andra och sista kvalsteg.

– Vi har sagt att vi ska spela färdigt serien först och sedan tar vi det därifrån. Vi vill bli ett etablerat lag i allsvenskan och det har sett bra ut. Men vi spelar färdigt serien först, säger Ulf Sivertsson.

Fakta

Tabellen division 1 södra

1. HK S-hof 31 poäng

-------------------------------

2. Anderstorp 26

3. Ankaret 24

------------------------------

4. IF Kristianstad 23

5. Kärra 23

6. Fjärås 22

7. RP Linköping 20

8. Farmen 19

-------------------------------

9. Lågan 17

10. Ystads IF U 17

-------------------------------

11. Kroppskultur 12

12. Mantorp 6

ASK:s återstående matcher:

Fredag 10 mars HK S-hof (hemma)

Söndag 19 mars IF Kristianstad (borta)

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan