Annons

Annons

Annons

Värnamo

Man rånad och misshandlad på öppen gata i Värnamo

Polisen larmades under måndagen till Västermogatan efter att en man i 30-årsåldern blivit rånad och utsatt för misshandel.

Text

Bild: Stefan Fels, TT

Annons

Vid klockan 15.20 under måndagen fick polisen rycka ut till Västermogatan i Värnamo med anledning av att en man i 30-årsåldern hamnat i någon form av bråk med en okänd gärningsperson. I samband med bråket blev mannen även rånad och misshandlad, enligt polisregion Östs presstalesperson, Johnny Gustafsson.

Polisregion Östs presstalesperson, Johnny Gustafsson.

– Han blev rånad på sin mobiltelefon och i samband med detta misshandlad i någon mening när han försökte försvara sig, säger han och fortsätter:

– Det är möjligt att det förekommit någon form av tillhygge också, men inte något vapenliknande eller vasst sådant.

Annons

När polisen kom till platsen hade gärningspersonen redan avlägsnat sig. Förhör med mannen och vittnen till händelsen utfördes och polisen har påbörjat en förundersökning. Det har också skrivits en anmälan om misshandel och rån.

Annons

Polisen larmades till Västermogatan i Värnamo vid 15.20-tiden under måndagen.

Bild: Stefan Fels

– Vi får se vad den sammanställda informationen från förhören och vittnesmålen kan komma tänkas att resultera i, säger Johnny Gustafsson.

Vet man om det kan ha varit flera gärningspersoner inblandade än den som ni fått information om?

– Jag törs inte svara på det, utan det får utredningen visa.

När det kommer till skadeläget för den misshandlade mannen behövde han åtminstone inte uppsöka vård, men mer än så har inte presstalespersonen någon information om. Polisen har dokumenterat hur det såg ut på plats.

Hur går polisen vidare med utredningen?

– Genomgången av de här olika åtgärderna kan ju sätta oss i någon riktning och vi får se vad det ger för resultat. Det var ju inte en folktom plats vad jag kan förstå.

På något sätt blev mannen i 30-årsåldern misshandlad när han skulle försvara sig. Fler detaljer har inte presstalespersonen i nuläget.

Bild: TT

Om mannen blev av med något mer under rånet känner inte Johnny Gustafsson till. Han tror också att det fanns tillräckligt många människor på platsen för att kunna bygga ett starkt case för att hitta den okända gärningspersonen. Men han är också tacksam om flera personer vill höra av sig med information om händelsen.

– Det hindrar ju inte direkt om någon känner att de sitter på viktig information, då är vi alltid tacksamma om vi kan få en upplysning om det, avslutar Johnny Gustafsson.

Hittills finns ingen misstänkt eller frihetsberövad på grund av det inträffade.

Vet du något om händelsen? Hör av dig till polisen på 114 14 eller använd dig av polisens webbformulär.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan