Annons

Annons

Annons

Padelboomen som dog ut

Padeljätten stängde – det här kan lokalen fyllas med nu

Det var en av landets största padelanläggningar.

Men anläggningen utmed E4 vid Södra Stigamo i Vaggeryds kommun lades ned förra sommaren, bara ett par år efter invigningen.

— Det var ju en del turer men nu har vi en hel del annat på gång som ska fylla fastigheten, säger delägare Kristoffer Göthner.

Text

Snart ska skyltarna plockas ned från fasaden och den stora padelanläggningen vid Södra Stigamo ska fyllas med annat.

Bild: Janne Johansson

Annons

Han var också en av grundarna till Padel Panorma som i maj 2020 tog första spadtaget för projektet och byggandet av den nya jätteanläggningen, bestående av 21 padelbanor inomhus och 12 utomhus.

Padeljätten Every Padel, dotterbolag till Everysport Media Group AB, kom sedan in i bilden och köpte anläggningen bara något år senare.

Under förra året meddelade Every Padel att man drog sig sig ur köpet av Jönköpingsbaserade Padel Panorama.

Annons

Annons

I ett pressmeddelande menade köparen, Every Padel, att det framkommit en avvikelse i avtalet då ett skadeståndskrav på 1,3 miljoner kronor var riktat mot Padel Panorama efter affären, vilket innebar att köpet kunde hävas.

Gert Jonsson, kommunstyrelsens ordförande i Vaggeryds kommun vid första spadtaget av padelhallen. Här tillsammans med grundarna Kristoffer Göthner, Oskar Gustafsson och Hussam Jacoub. Foto: Vaggeryds kommun.

Samtidigt meddelade Every Padel att man beslutat att lägga ner hallen på Södra Stigamo.

”Många aktörer har valt att etablera sig i Jönköping och vår beläggning har gått ner vilket har tvingat oss att avsluta verksamheten i Stigamo”, skrev bolaget i ett pressmeddelande.

Och sedan första juli förra året har padelhallen varit stängd och många har undrat vad som ska ske med anläggningen.

Grundaren och delägare i fastigheten är fortfarande Kristoffer Göthner.

– Någon padel blir det inte mer. Banorna håller på att plockas ner. Vi har ett flertal intressenter som vill in i fastigheten, säger han.

Vad kan du säga om de intressenterna?

– Inte så mycket innan allting är klart, men det handlar mest om aktörer inom logistik- eller tillverkningsindustrin. Vi återkommer när vi har något mer konkret, säger Kristoffer Göthner.

Annons

Padelhallen bestod av 21 banor inomhus och 12 utomhus.

Bild: Janne Johansson

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan