Annons

Annons

Annons

Gislaved Centrum

Nordenhusets vind – nytt nöjescentrum i Gislaved?

Stora förändringar väntar i området kring Nordenhuset i Gislaved. Och redan i vår kan det över hundra år gamla husets vindsvåning bli något av ett nytt nöjescentrum på orten – med möjligheten till allt från privata kalas till konserter, konstutställningar och matlagningskurser.

– Vi vill redan nu göra fastigheten tillgänglig för invånarna, säger fastighetsägaren Fredrik Benedict Nybladh.

Text

Fastighetsägaren Fredrik Benedict Nybladh hoppas att Gislavedsborna ska vilja utnyttja vindsvåningen i Nordenhuset till en mängd olika evenemang.

Bild: Privat

Annons

Som tidningen kunde berätta i torsdags, har ägaren till Nordenhuset, Tingslätten AB i Stockholm, planer på att omvandla området till en yta med plats för lägenheter, butiker och kontor. En ny detaljplan som nu kommer att arbetas fram, ska möjliggöra bostäder och annan verksamhet på det tidigare industriområdet.

Den omfattande processen väntas ta ett par år, men redan nu aviserar en av fastighetsägarna, Fredrik Benedict Nybladh, en satsning i Nordenhusets vindsvåning.

– Ambitionen är att hyra ut hela vindsvåningen till olika typer av festliga tillställningar som privata kalas, konserter, konstutställningar, workshops, vin- och matlagningskurser etcetera, säger Fredrik Benedict Nybladh.

Annons

Annons

Vindsvåningen på cirka 400 kvadratmeter är utrustad med ett beredningskök i mitten av lokalen. WC, dusch och ett kontor finns också i anslutning till lokalerna liksom en hiss.

Nordenhuset i Gislaved byggdes redan år 1915.

Bild: Johan Wallesjö

Projektet går under namnet Festvåningen ”V” som i vindsvåning. Enligt Fredrik Benedict Nybladh är Nordenhusets vind den perfekta platsen för fester, middagar, utställningar, mindre konserter, vin- och matlagningskurser, utbildningar och mycket annat.

– Det här är en möjlighet för folk att nyttja den här lokalen som i dag inte används. Vi har tänkt att vi vill göra fastigheten tillgänglig för invånarna. Sedan får vi se hur det tas emot och fungerar, med det vore roligt med lite liv och rörelse och att fler får upptäcka fastigheten, säger Fredrik Benedict Nybladh.

Redan från och med nästa vecka blir det möjligt att boka vindsvåningen via Nordenhusets nya hemsida.

– I övrigt marknadsför vi satsningen via sociala medier och genom att ringa runt till lokala entreprenörer, säger Fredrik Benedict Nybladh.

Hyran av utrymmet för en heldag under helgen är satt till 5 000 kronor och 3 000 kronor för en halvdag. Under vardagar är hyran lägre.

Annons

Den nya satsningen kan därmed ses som ett första steg i den planerade förvandlingen, från industriområde till ett mer blandat stadskvarter ner mot Nissan.

Annons

Som tidningen tidigare rapporterat, är större delen av Nordenhuset i dagsläget annars uthyrt till företaget PPS, som ingår i Gislavedsföretaget Axjos koncern.

Nordenhuset vid det tidigare stationsområdet uppfördes år 1915, som verksamhet för det kortlivade Gummifabriksaktiebolaget Norden, innan andra verksamheter tog över.

Fredrik Benedict Nybladh, fastighetsägare och fastighetsutvecklare.

Den renoverade vindsvåningen i Nordenhuset.

Bild: Privat

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan