Annons

Annons

Annons

Handboll

Anderstorps SK har nu ett kanonläge att gå upp i allsvenskan

Anderstorps SK vann på lördagseftermiddagen med 28-25 över IK Lågan i handbollens division 1 södra. Med två omgångar kvar att spela är det ännu inte klart om ASK kommer att gå upp direkt i allsvenskan eller om det kommer att krävas ett kval för att ta klivet upp i näst högsta serien. Men läget är riktigt bra! Värsta konkurrenten Ankaret förlorade nämligen på lördagen.

Vilhelm Ernst och Anderstorps SK har två matcher kvar att spela av division 1-säsongen 2022/2023. ASK har nu ett jättefint läge att ta en allsvensk plats.

Bild: Christian Ahlin

Annons

I söderettan i handboll finns det tre farmarlag, till lag i Handbollsligan, på övre halvan och de får inte gå upp i allsvenskan. Därför kan HK S-hof, som är farmarlag till Sävehof, Fjärås HK, som är farmarlag till Aranäs, och IF Kristianstad, som är farmarlag till IFK Kristianstad, räknas bort. Därmed står det mellan Ankaret, Anderstorp och Kärra om vilket lag som ska gå upp direkt i allsvenskan och vilka två lag som kommer att få kvala. ASK kommer som sämst att få kvala. HK S-hof leder serien medan Fjärås och IF Kristianstad är en bit efter toppen. ASK vann mot IK Lågan hemma i Anderstorps sporthall på lördagseftermiddagen och med två omgångar kvar har Anderstorp 26 poäng, Ankaret 24 poäng och Kärra 23 poäng.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan