Annons

Annons

Annons

Värnamo

Tappade kontroll över truck – fick föras till akuten

En lastbilschaufför i Värnamo skulle lossa en pall från ett flak när olyckan var framme. Han fick föras till akuten omgående.

Text

Arbetsmiljöverket har tagit emot en anmälan från olycksfallet. I händelseförloppet nämns att chauffören fick åka omgående till akuten för sina skador.

Annons

Den 28 februari befinner sig chauffören på ett åkeri i Värnamo för att lossa en pall och hissa ner den från ett lastbilsflak. Chauffören börjar med att hissa upp pallen på lastbilsflaket med sin handtruck och drar den baklänges mot liften.

Plötsligt tappar chauffören kontrollen och palltrucken kommer farande rakt mot honom. På grund av vikten orkar inte chauffören hålla emot utan försöker att sänka handtrucken för att den ska stanna.

Annons

Annons

När chauffören försöker göra detta faller han baklänges ut från liften, men fastnar med högerfoten i pallen. I fallet slår han i ryggen och huvudet i marken och får också en fraktur i sin högra fibula, det yttre skelettbenet i benet.

Som om inte det vore nog hamnar han hängandes från liften och försöker få tag på dosan som kontrollerar den. Till slut lyckas han nå den och kunde sänka ned liften för att till slut kunna ta sig loss.

Efter olyckan ringde chauffören omedelbart till sin transportledare, som i sin tur plockade honom ur tjänst och fick köra upp honom till akutmottagningen.

Transportchefen på åkeriet har anmält olycksfallet till Arbetsmiljöverket.

Hur skadeläget ser ut för chauffören i dag är inte känt.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan