Annons

Annons

Annons

Skillingaryd Centrum

Jättelagret vid E4:an kan vara hotat: ”Jag har inte hört något”

Det finns för närvarande ingen tidsplan för när det planerade jättelagret i närheten av ett villa- och strövområde i Skillingaryd kan byggas. Protesterna har varit omfattande.

— Det är bra och ännu bättre om lagret aldrig byggs, säger småbarnspappan Andreas Lindberg.

Text

Det aktuella området där den nya logistikanläggningen planeras. Längst bort det aktuella villaområdet.

Bild: Privat

Annons

Det var för ett år sedan som JP/Jnytt avslöjade att det fanns planer på ytterligare en stor etablering och denna gång i norra delen av Skillingaryd, mellan Kinnarps och villaområdet Alshult.

Det var fastighetsbolaget CH Square, som ägs gemensamt av Hökerums Fastigheter och Charmilla, som ville bebygga det aktuella området, som består av tallmo och promenadstigar. Det används ofta av bland annat barnfamiljer, motionärer, hundägare och bärplockare.

Annons

Annons

När tidningen begav sig ut till villaområdet och ställde frågor var det många som protesterade mot byggplanerna och bristfällig information.

Ärendet behandlades av miljö- och byggnämnden men ärendet återremitterades. En anledning var att en planerad takhöjd behövde sänkas för att det skulle bli grönt ljus.

Men det har varit mest tyst.

— Jag har inte hört någonting, säger Magnus Dauhn, (S), ordförande i miljö- och byggnämnden.

I september berättade tidningen om att fastighetsbolaget inte hade dragits sig ur men kunde inte säga så mycket mer.

Viktor Ståhl, vd Hökerums Fastigheter. Arkivbild.

— Det stämmer att det har dragit ut på tiden. Vi har som sagt ingen tidsplan för närvarande och inte heller någon hyresgäst, vilket är förutsättningar för att vi ska skicka in en ny handlingsplan och ansöka om bygglov, säger Viktor Ståhl, vd Hökerums Fastigheter.

Ni tänker inte hoppa av projektet?

— Vi vill fortsätta bygga på det aktuella området och har för avsikt att följa gällande detaljplan. Men jag kan inte säga när det kan bli aktuellt.

Påverkat konjunkturläget planerna?

— Det tycker jag inte. Många i logistikbranschen letar efter attraktiva lokaler med bra skyltningslägen, säger Viktor Ståhl.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan