Annons

Annons

Annons

Värnamo

Drogpåverkad man misshandlade ex-flickvännen i 40 minuter: ”Han kommer att döda mig”

En man åtalas på 14 punkter, för flera grova våldsbrott. Bland annat misshandlade han sin ex-flickvän svårt två gånger på ett dygn innan hon lyckades fly.

Text

Bild: Patricia Ståhl, Roxanne Nilsson

Annons

Mannen som är i 50-årsåldern är misstänkt för flera grova våldsbrott. Bland annat misshandlade han sin ex-flickvän grovt i oktober förra året genom att kasta runt henne i hennes bostad, ta stryptag åtskilliga gånger och hota henne till livet. I förhör med kvinnan framkommer att misshandeln höll på i ungefär 40 minuter.

Enligt polisens förundersökning började det hela som en normal kväll i kvinnans lägenhet, men urartade efter att mannen blev irriterad och "skogstokig" när han inte fick tag på en person han skulle träffa.

Kvinna beskriver hur mannen flög upp ur soffan och tog tag runt hennes hals och kastade ner henne på golvet. Agerandet upprepades och mannen beordrade kvinnan att titta honom i ögonen innan han hotade med att han skulle borra en kniv in i henne.

Annons

Annons

Bilden är en genrebild och har inget med en aktuella händelsen att göra.

Bild: Patricia Ståhl

Hon lyckades ta sig ut i hallen för att försöka fly ur lägenheten och skrika på hjälp, men mannen kom ikapp henne och tog nytt stryptag. I polisförhör berättar kvinnan att ett av stryptagen pågick i 20 sekunder, och att mannen satte sig ovanpå henne.

Till slut lyckades kvinnan ropa på hjälp och ringa polisen. När polisen kom till platsen grep de och belade ex-pojkvännen med handfängsel.

I händelserapporten berättar polisen att larmet kom vid tretiden på natten. Kvinnan var i chock men viskade ”Jag tror han hittar mig, han ska ta död på mig. Han skulle hugga mig med en kniv. Ni måste komma. Han kommer att döda mig.”

I förhör förnekar mannen att han var full, men medger att han tagit droger.

Bild: Roxanne Nilsson

Kvinnan hade skador på rygg, nacke, hals, armar och händer, som dokumenterades av polisen. Men trots smärtor valde hon att inte åka in till sjukhus.

Samma dygn, natten innan, hade mannen också besökt ex-flickvännen och slagit henne samt varit hotfull. Kvinnan känner stor rädsla för mannen.

”Det värsta är hatet. Hans ögon. Det finns ingen gräns för vad han skulle kunna göra.”

Annons

Paret hade gjort slut för en tid sedan och det fanns ett besöksförbud gentemot mannen, som hon uppger varit våldsam även tidigare.”Hans hobby är att kasta omkring mig”, säger hon i ett av förhören.

Annons

I förhör har mannen förnekat våldet och menar att det hela handlade om en irriterad situation. Han medger dock att han var påverkad av droger.

Mannen står åtalad för ytterligare en grov misshandel i februari i år. Då ska han ha slagit och sparkat en annan kvinna som han hade ett ”av- och på-förhållande” med. När polisen kom till den kvinnans bostad fann de att hon hade skador och svullnader på stora delar av kroppen efter att mannen slagit henne och dragit henne i håret.

Kvinnan berättar i förhör med polisen att mannen tagit något han kallade för ”blå” och efter det blev mycket arg och började slå henne. Även denna kvinnan vittnar om att det inte var första gången hon misshandlats av mannen.

Vid ett annat tillfälle har den åtalade mannen även stulit en väska inne på Värnamo sjukhus och slagit sönder en bilruta på en parkerad bil utanför en livsmedelsbutik.

Mannen är nu åtalad för de båda grova misshandlarna samt två fall av olaga hot, två fall av överträdelse av kontaktförbud, två fall av hemfridsbrott, skadegörelse, tre fall av ringa narkotikabrott och två stölder. Totalt 14 åtalspunkter.

LÄS MER: Dödshotade och misshandlade flera kvinnor: ”Ska borra in en kniv i henne”

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan