Annons

Annons

Annons

VN:s helgtips

VN:s helgtips: Lökar • Janne Schaffer • Dinosaurier

Söker du efter något att hitta på med familjen eller något att göra själv? Här följer en lista på förslag av olika evenemang och händelser i Finnveden som inträffar under helgen – kommun för kommun.

Text

Bild: Pressfoto, Leif Granlind

Annons

Värnamo kommun

Familjefredag

Bibblan fyller 5 år och det firas med ett dinosauriekalas för barn i alla åldrar. Det utlovas sagostund, pyssel och knåp, dinodamm, ballonger och film.

Boka plats i tid på stadsbibliotekets hemsida. Evenemanget hålls på stadsbiblioteket fredagen 3 mars klockan 15.00-17.00.

Janne Schaffer: My music story

I konserten My Music Story får du följa med på en resa genom en stor del av den svenska musikhistorien med band och artister som Abba, Ted Gärdestad och Electric Banana Band.

Nu kommer Janne Schaffer med sin berättelse till Gummifabriken den 3 mars. Konserten börjar klockan 19.30 och är ungefär 120 minuter lång.

Trädgårdsföreläsning

Annons

Mona Wembling kommer i egenskap av landskapsarkitekt till Värnamo trädgårdsförening för att tala om perenner och lökar. Wembling besitter stora kunskaper om växter och design och kommer att berätta och visa bilder från sina tidigare arbeten.

Annons

Ta med eget fika och något till lotteribordet om så önskas. Föreläsningen hålls på Hjälmshammars bygdegård under söndagen 5 mars klockan 14.00.

Vaggeryds kommun

Afternoon Tea med musik

Byarums kyrkokör, Kör för alla och internationella gruppen i Byarums församling levererar musik under en eftermiddag med gemenskap och fika i Vaggeryds kyrka. Programmet består av musik av svenska kvinnliga tonsättare och textförfattare, som Marie Fredriksson, Py Bäckman och Carola Häggkvist.

Afternoon tea inträffar under lördagen 4 mars mellan klockan 15.00 och 18.00 i Vaggeryds kyrka.

BeatUs plays The Beatles

Kompbandet bakom Robert Wells, BeatUs, bjuder in till en hyllningskonsert för sina idoler: det legendariska bandet The Beatles. Konserten håller på i ungefär två timmar och spelas på Skillingehus den 5 mars klockan 17.00.

Biljetter bokas via telefon på 070-173 01 04 eller på Skillingaryds bibliotek.

Bio: ”The banshees of inisheering”

På Folkets hus i i Vaggeryd, visas filmen ”The Banshees of inisheering”, en berättelse som utspelar sig på en avlägens ö utanför Irlands västkust. Två vänners relation tar ett plötsligt stopp när ett ultimatum ställs, vilket leder till chockerande konsekvenser.

Annons

Annons

Biljett köps i kassan som öppnar en timme innan föreställningen börjar. Godis, popcorn och dricka finns att köpa på plats. Filmen spelas söndagen 5 mars, klockan 18.00 och pågår i 109 minuter.

Bild: Mickan Thor

Gnosjö kommun och Gislaveds kommun

Ödet, det är här jag finner mig i världen

Danseleverna från Gislaveds gymnasium presenterar sin föreställning om slumpen, ödet och hur dessa påverkar våra liv och val.

Uppträdandet äger rum under fredagen 3 mars på konsertsalen i Gislaved vid klockan 18.30.

► IT-hjälp på biblioteket

På fredag 3 mars, mellan klockan 11.00 och 13.00, kan du med frågor om datorer, mobiler eller surfplattor besöka Gislaveds och Smålandsstenars bibliotek för att få hjälp. Föranmälan görs på bibliotekets hemsidor, men drop in är också möjligt.

LÄS MER: VN:s superguide: Här är ditt nöjesår 2023 i Finnveden

Har du tips på fler kommande evenemang? Välkommen att höra av dig till oss på redaktionen på vår mail: red@vn.se! Skicka gärna en bild och en kort beskrivning.

Bild: Pressfoto, Leif Granlind

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan