Annons

Annons

Annons

Gislaved Centrum

Sjödell (M) om konsthallen: ”Svår fråga att landa i”

Utredningen om konsthallens framtid som skulle ha gått vidare till fullmäktige i höstas, tycks ha trillat mellan stolarna. Men under våren väntas frågan bli föremål nya politiska diskussioner.

– Frågan är svår att landa i för att det finns olika uppfattningar, säger Anton Sjödell (M), kommunalråd och ordförande i samhällsutvecklingsnämnden.

Text

Anton Sjödell (M) hoppas att utredningen kring konsthallen kommer upp till fullmäktige så snart som möjligt.

Bild: Anna Karlsson

Annons

I somras var det sagt att utredningen kring konsthallen skulle vidare till fullmäktige, och följas av fortsatta diskussioner i partigrupperna. Inget av detta har dock skett.

– Jag lyfte frågan till samhällsutvecklingsförvaltningen för ett par veckor sedan var frågan är. Min bild var också att detta inte hade redovisats till fullmäktige, och jag undrade var det tagit vägen, säger Anton Sjödell (M).

Annons

Annons

Varför har frågan inte gått vidare?

– Jag vet inte anledningen till varför, men efter att de berörda nämnderna som varit inkopplade i utredningen tagit beslut har det inte gått vidare till fullmäktige. Men det står i deras protokoll att det ska göra det, så någonstans har det fallerat, och så länge det inte har redovisats i fullmäktige har jag svårt att uttala mig mer eftersom vi inte politiskt har behandlat utredningen, säger Anton Sjödell.

Som ordförande i samhällsutvecklingsnämnden tänker han se till så att frågan går upp till fulllmäktige så snart som möjligt, troligen till sammanträdet i mars.

Varför har frågan om konsthallen tagit så lång tid att behandla?

– Jag tror att det finns lite olika uppfattningar i frågan, och därför också svår att landa i. Man har olika uppfattningar och värderingar kring vad man vill prioritera, och vi kan inte göra allt.

Vad tycker du själv i frågan?

– Jag är inte riktigt där än att jag kan svara konkret på det. Det är bra att utredningen kring konsthall och scenkonst har gjorts nu. När det gäller konsthall konstaterar man ju att simhallen skulle kunna vara ett alternativ, men där är min uppfattning att det inte är ett alternativ. Det kostar för mycket pengar, med risk för att det kostar ännu mer än vad man bedömer. Att gå in i en gammal simhall på det sättet ser jag en stor risk i, säger Anton Sjödell.

– En politisk bedömning behöver göras för att landa i frågan, och där är vi inte förrän den har meddelats i fullmäktige.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan