Annons

Annons

Annons

Melodifestivalen

Loreen och Smash Into Pieces till final

Loreen går till final i Melodifestivalen – det gör även rockbandet Smash Into Pieces.

Detta trots att Loreens bidrag "Tattoo" avbröts mitt i när en person tog sig upp på scenen.

Text

Smash Into Pieces går till final i Melodifestivalen.

Annons

En person med skylt med politiskt budskap tog sig upp på scenen under Loreens framträdande. Medan personal riggade om den avancerade scenuppbyggnaden fick programledarna Jesper Rönndahl och Farah Abadi improvisera under flera minuter.

Nä låten "Tattoo" till slut framförts i sin helhet möttes Loreen av ett enormt jubel inne i Malmö arena.

Aftonbladets Schlagerbloggen rapporterar att det var gruppen "Återställ våtmarkerna" som återigen störde ett nöjesevenemang. I höstas stormade en person från rörelsen scenen under "Idol"-finalen i TV4.

Loreens bidrag "Tattoo" avbröts av att en åskådare tog sig upp på scenen.

Annons

Annons

Internationell karriär

Tävlingens enda rocklåt fångade publikens och tittarnas hjärtan. Smash Into Pieces får därmed chansen att tävla vidare om äran att få representera Sverige i Eurovision Song Contest i år.

Att ställa upp i Melodifestivalen är helt nytt för bandet som släppt flera album och har en internationell karriär.

– Jag förstår ingenting, det är sjukt att gå här med en legend som Loreen, säger sångaren Chris Adams.

SVT utreder

SVT meddelar att man utreder det inträffade.

"Loreens framträdande blev stört och tv-tittarna fick inte uppleva det som det var tänkt. Vi beslutade därför att hon skulle få framföra det i sin helhet igen", säger Melodifestivalens projektledare Anders Wistbacka i ett uttalande.

Loreen är född 1983 och slog igenom i "Idol" 2004. Det är fjärde gången Loreen deltar i Melodifestivalen. Hon vann både Melodifestivalen och Eurovision Song Contest med "Euphoria" 2012. Men debuten i tävlingen skedde året före med "My heart is refusing me". 2017 gick låten "Statements" till vad som då hette Andra chansen, men tog sig inte vidare till final.

– Jag har varit i det här forumet så många gånger att jag känner mig hemma, som att jag är hos min familj. Men det är skräckblandad förtjusning. Det är alltid nervöst och kommer förmodligen alltid vara så, till och med när jag är 80, har hon tidigare sagt till TT.

Efter att "Tattoo" framförts under repetitionerna rusade Sverige upp i topp på exempelvis Eurovisionworld, där man sammanställer oddsen inför Eurovision Song Contest.

Annons

"Hemmaplan"

Deltävlingen inleddes med att Farah Abadi och Jesper Rönndahl kröntes till "kung" och "drottning" av Skåne, landskapet båda kommer från. De anlände i en vagn dragna av dansare utklädda till enhörningar till tonerna av "Guld och gröna skogar" i pampig nationalsångsversion.

Annons

– Det här är lite av hemmaplan för oss, sade Jesper Rönndahl.

Röv-skämt, en blinkning till en klassisk Sven Melander-sketch och skånska delikatesser kantade tv-sändningen.

Senare vändes fokus från Loreens bidrag till att det är 40 år sedan Carola vann Melodifestivalen med "Främling". Sångerskan hissades ned från taket och framförde ett medley av sina tre vinnarlåtar: förutom "Främling" även "Fångad av en stormvind" som vann Eurovision Song Contest 1991 och "Evighet" från 2006.

Programledarna Jesper Rönndahl och Farah Abadi presenteras som kung och drottning av Skåne när deltävlingen i Malmö inleds.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan