Annons

Annons

Annons

Vaggeryd

De går i fotspåren av ikoniska Rolling Stones: ”Fruktansvärt bra”

Tonerna av ”Jumpin' Jack Flash” hörs dämpat över parkeringen. De visar sig komma från en liten, varm och trång, källarlokal där Vaggerydsbandet No Possession kör för öppna spjäll.

– Det här är en av ett 15-tal låtar som vi kommer att spela på konserten den 9:e mars, avslöjar Micko Ylinikka.

Text

Bild: Gunnar Hoglund

Annons

No Possession består i grunduppsättningen av Micko, Mattias Vestlund, David Ylinikka och Tomas Andersson. Men för att tolka Rolling Stones har de fått hjälp av Eje Sahlstedt, Kenneth Karlsson, Henrik Loftdal, Ann Roach och Linda Sahlstedt.

De är ett gäng med släktingar, gamla kompisar och människor som har hittat varandra genom musiken. Exempelvis Ann Roach, utbildad operasångerska som lärde känna Micko när hon flyttade till Vaggeryd 2005.

– Tanken med bandet var från början att vi skulle spela blues. Men i takt med att vår sättning har skiftat har också musikstilen skiftat.

No Possession brukar vanligtvis spela eget material, men nu handlar det alltså om att ta till sig andra artisters musik.

Annons

Inbäddat innehåll

Annons

Hur har ni burit er åt för att sålla bland alla Rolling Stones-låtar?

– Vi har diskuterat, testat och resonerat. Jag började med ett 100-tal, begränsade det till 42, strök ytterligare några ner till 33 och har nu landat i 18 stycken – vilket kanske ändå blir lite för mycket, säger Micko.

Bland de 18 finns det ett antal givna hits, som är svåra att undvika. Där finns också några låtar som normalt inte brukar finnas med i urvalet.

– Gruppen har en stor låtskatt, med mycket som är fruktansvärt bra. Och de har provat på en mängt andra stilar än rock; country, gospel och soul.

Strävar ni efter att det ska låta exakt som originalet, finns det noter att gå efter?

– Det viktigaste är att fånga själen/formen i musiken och samtidigt ge den en egen touch. Det går inte att göra om man spelar efter noter, istället har alla här extremt bra gehör, säger Eje Sahlstedt.

No Possession på Gummifabriken i Värnamo den 9 mars alltså!

Tomas Andersson på trummor.

Bild: Gunnar Höglund

Ann Roach och Linda Sahlstedt står för körandet.

Bild: Gunnar Höglund

Annons

Basisten Mattias Vestlund och Kenneth Carlsson som spelar keyboard.

Bild: Gunnar Höglund

Eje Sahlstedt har hoppat in som Lead Singer. Här tillsammans med bandledaren Mikko Ylinikka, som han känt sedan ”barnsben”.

Bild: Gunnar Höglund

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan