Annons

Annons

Annons

VN:s helgtips

VN:s helgtips: Krogrevy • Balett • Workshops

Söker du efter något att hitta på med familjen eller något att göra själv? Här följer en lista på förslag av olika evenemang och händelser i Finnveden som inträffar under helgen – kommun för kommun.

Text

Bild: TT, Lina Alkner Timner, Anna Karlsson

Annons

Värnamo kommun

Skrivarkurs

Lär dig vad som behövs för att skriva en början, mitt och ett slut av en berättelse. Här får du kunskaper om personer, miljöbeskrivningar, dialog och annat viktigt innehåll som bidrar till din historia och andra skrivövningar. Kursen leds av Helena Persson, utbildad bibliotekarie, skrivpedagog och litteraturvetare.

Kursen håller på under hela lördagen 25 februari mellan klockan 09.00 och 15.00 på Medborgarskolan i Värnamo. Ta med dig penna och anteckningsblock eller dator om du föredrar det. Anmäl dig på Medborgarskolans hemsida.

Kreativa workshops

Stadsbiblioteket erbjuder ett gäng av ”kreativa workshops” under lördagen 25 februari. Det finns fyra aktiviteter som erbjuds under dagen: akvarellmålning, mosaik, slöjd och lettering. Anpassat för vuxna och ungdomar över 16 år. Anmäl dig på stadsbibliotekets hemsida.

Annons

Annons

Den ukrainska konstnären Tanya Bilous leder akvarellmålningen, workshopen för mosaik leds av Alexandra Ekehage, Lise Hellström leder lettering och slöjden leds av Elin Ljungqvist och Maria Haneskog.

Akvarellmålningen och mosaiken håller på mellan klockan 10.00-12.00. Slöjden håller på mellan 13.00 och 15.00 och lettering håller på mellan 13.00 och 16.00.

Yogapass

En förmiddag med yoga som börjar med en fika och introduktion till yogapasset. Passet erbjuder andningstekniker, dynamiska rörelser, avslappning och meditation.

Arrangeras av Kreativ Balans på Fredsgatan 25 i Värnamo, söndagen 26 februari mellan klockan 10.00 och 12.00.

Cullberg – The Listeners/Noche

Tidigare Cullbergbaletten som grundades av Birgit Cullberg 1967, numera Cullberg, kommer till Gummifabriken för att bjuda på en dansföreställning. Cullberg har varit en del av Riksteatern sedan kompaniet grundades. The Listeners och Noche är två verk av koreografen Alma Söderberg, som förenar dans, musik och röst på ett unikt sätt.

Arrangeras av Riksteatern Värnamo den 25 februari och håller på i cirka 140 minuter, inklusive paus. Startar 19.00.

Vaggeryds kommun

Afternoon Tea med Josefin Schygge

Författarbesök och afternoon tea på biblioteket tillsammans med författaren Josefin Schygge. Hon har bland annat skrivit en spänningsroman, ”Allt för dig”, som utspelar sig på Visingsö. Föranmälan görs till Vaggeryds bibliotek och anordnas lördagen den 25 februari klockan 14.00.

Annons

Bio: ”Andra akten” och ”Kungen”

Annons

På Folkets hus, lördagen 25 februari i Vaggeryd, visas filmen ”Andra akten”, en berättelse om vänskap, livsglädje och hopp. I huvudrollerna ser vi Lena Olin och Rolf Lassgård. Under söndagen den 26 februari spelas ”Kungen”, Karin Af Klintbergs historiska dokumentärfilm om kung Carl XVI Gustafs liv och arbete.

Biljett köps i kassan som öppnar en timme innan föreställningen börjar. Godis, popcorn och dricka finns att köpa på plats. Båda filmerna startar klockan 18.00.

Gnosjö kommun och Gislaveds kommun

Författarbesök

Under lördagen 25 februari besöker författaren, arkeologen och forminnesinventaren Agneta Arnesson Westerdahl Gislaveds bibliotek. Genom sina romaner visar hon på likheter mellan nutida och dåtida människor och deras tankar, känslor och trosuppfattningar. Hon är mest känd för att ha skrivit sin ”Vikingaserie”.

Författarbesöket äger rum på Gislaveds bibliotek vid klockan 14.00 och håller på ungefär en timme.

► Språklust

Gnosjö bibliotek bjuder till en gemensam stund där det blir sång, läsning och ramsor i sällskap. Efter sagostunden finns det möjlighet att samtala med personalen för boktips, information om biblioteket eller annat.

Anpassat för barn mellan 4-18 månader. Inträffar fredagen 24 februari mellan 09.30 och 10.00 på Gnosjö bibliotek.

Annons

► Burserydsrevyn

Burserydsrevyn gör comeback i Tyngelvi med en krogrevy under fredagen 24 februari. Det bjuds även på livemusik och krogbaren har öppet hela kvällen.

Spelas på Tyngelvihallen klockan 19.30.

Annons

LÄS MER: Fest, mat och glädje – nytt koncept när revy är tillbaka

LÄS MER: VN:s superguide: Här är ditt nöjesår 2023 i Finnveden

Har du tips på fler kommande evenemang? Välkommen att höra av dig till oss på redaktionen på vår mail: red@vn.se! Skicka gärna en bild och en kort beskrivning.

Bild: TT, Lina Alkner Timner, Anna Karlsson

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan